čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Divadlo na cucky představuje kromě nového prostoru i nové logo

Sezónu 2017/18 bude olomoucké nezávislé Divadlo na cucky zahajovat v novém kulturním centru na Dolním náměstí, jehož součástí bude i kavárna a galerie. Průčelí budovy ozdobí také nové logo z dílny Pavly Baštanové.

„Nové logo Divadla na cucky volně vychází z loga předcházejícího, kdy je zachována zkratka z písmen DNC. Geometrická podoba loga funguje jako grafický znak a zároveň pracuje s jeho flexibilitou a možností jeho rozložení a variací na tvary jiné, čehož využijeme mimo jiné také u navigace v prostorách divadla,“ vysvětluje autorka loga. „Geometrická čistá forma tvarů si zachovává kultivovanost projevu, o kterou v novém vizuálním stylu usilujeme,“ doplňuje.

Pavla Baštanová s Divadlem na cucky dlouhodobě spolupracuje, ať už jako lektorka workshopů nebo jako výtvarnice. Je absolventkou ateliéru Televizní a filmové grafiky na VŠUP, předtím ateliéru Animované tvorby na UTB ve Zlíně. Kromě animace se věnuje ilustraci a grafice, ale také scénografii a videu. V Praze vyučuje animaci, grafiku a autorskou knihu v DDM Praha 2.

Její logo Divadla na cucky zaštítí všechny aktivity v domě na Dolním náměstí č. 42, kde by měl být spuštěn provoz už v září 2017. Momentálně zde probíhají stavební úpravy, na které kromě statutárního města, kraje, či firem přispívá přes internet také veřejnost. V dárcovské kampani „Dolní vám.“ takto lidé přispěli už téměř 600 tisíc Kč a i nadále mají možnost kulturní centrum podpořit. „Nové logo nám trochu připomíná i topografickou značku. Upozorní vás na místo, které byste v centru Olomouce rozhodně neměli minout,“ uzavírá mluvčí divadla Zdeněk Vévoda.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.