čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

KULTURNÍ PŘEHLED: Bluesovo-jazzový koncert i shakespearovské divadlo pod širým nebem

Je pátek a proto přinášíme kulturní přehled nejen na nadcházející volné dny. Vyrazit můžete na promítání filmu ale i divadlo pod širým nebem. Nechybí ani výstava nebo koncert.

Sobota 19. 8.

Hablovské klobók

Areál hřiště Hablov, Olšany u Prostějova, 9:00

Celodenní program potěší nejen nadšené hasiče, ale i rodiny s dětmi. Nabízí netradiční hasičskou soutěž, hašení hořícího automobilu i vyprošťování z vozidla. Dokonce i možnost proletět se horkovzdušným balónem nebo vyhrát v tombole. Mimo to si návštěvníci mohou užít latinsko-americké tance i kapelu Vrbátčané či cirkuso-akrobatické vystoupení.

Oficiální zahájení proběhne ve 14:00 ale soutěž a program pro děti startuje už v 9:00.

Neděle 20. 8.

Květiny pro zámeckou paní

Zámek Náměšť na Hané, 13:00

Celý zámek je vyzdoben krásnými květinami a láká tak na návštěvu. Kromě výzdoby ale nabízí také zajímavý program. V neděli od jedné hodiny odpolední vystoupí chůdaři. Ve 14:00 se uskuteční párové lidové tance a od 15:00 proběhne přednáška Renáty Fifkové na téma „Symbolika květin v mýtech“.

Zajděte se pokochat krásnými květinami a zároveň se o nich můžete něco dozvědět.

Pondělí 21. 8.

Terakotova armáda – Odkaz prvního císaře

Výstaviště Flora Olomouc, Pavilon G

Mimořádný zážitek slibuje unikátní výstava, při které máte možnost nahlédnout do hrobky prvního čínského císaře Čchin Š'-chuang-ti, který dokázal sjednotit Čínu a ukončil tak období chaosu mezi všemi čínskými státy. Jeho terakotová armáda se označuje jako „osmý div světa“: nedaleko města Xi´an, kde byla objevena císařská hrobka, se nachází více než 8 tisíc terakotových soch s motivem vojáků či koní s dřevěnými povozy. Nenechte si ujít detailně propracované repliky hliněných soch vojáků a koní v životní velikosti, zhlédněte zajímavý dokument o terakotové armádě a zjistěte vše o životě prvního čínského císaře.

Výstava láká na detailní repliky soch vojáků a koní v životní velikosti a také dokument o císařově armádě.

Úterý 22. 8.

Dunkerk

Kino Metropol Olomouc, 17:30

Premiéra očekávaného válečného drama vizionáře Christophera Nolana, které vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940.

Zajděte si vychutnat film o události, která ovlivnila náš svět a vychutnejte si skvělou hudbu Hanse Zimmera.

 

Středa 23. 8.

Olomoucké shakespearovské léto

Umělecké centrum UP, 19:00

Open-air divadelní představení z produkce místního Divadla Tramtarie. Ve středu se můžete těšit na divácký hit Kabaret nahatý Shakespeare, který bude odehrán pod širým nebem v zahradách Konviktu na Univerzitní ulici.

Čtvrtek 24. 8.

Biograf pod hvězdami: Dárek

Korunní pevnůstka Olomouc, 21:15

Australsko-americký thriller režiséra Joela Edgertona. Život mladého manželského páru se odehrává přesně podle jejich představ. Jen dokud nepotkají dávného známého ze střední školy. Jejich život je najednou plný šíleností a zvratů a navíc se začnou objevovat záhadné dary, které odkrývají tajemství z minulosti. A manželé zjišťují, že o sobě neví tak úplně všechno.

Film plný kostlivců ve skříni si můžete užít na Korunní pevnůstce, promítání začíná ve 21:15, ale dorazit můžete už ve 20:30 a užít si atmosféru a dát si občerstvení.

Pátek 25. 8.

Miss Mikey & The Organ Grinders

Tančírna, Raččí údolí, Javorník, 19:00

Taneční swingařský večírek s profesionálními lektory tance, s živou kapelou The Organ Grinders a skvělou bluesovo – jazzovou zpěvačkou Miss Mikey israelsko – amerického původu.

Po náročném týdnu si pojďtě zatrsat a odpočinout si při dobré hudbě.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.