čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dožínky Olomouckého kraje nebudou jenom o zemědělství. Na Floře vystoupí také Slza a Argema

PR článek

Slavnost zemědělců se koná ve Výstavišti Flora od 2. do 3. září. Tato hospodářská výstava by se dala označit jako projekt obnovené tradice, který se již potřetí koná v olomoucké Floře. Kromě zemědělských strojů a zvířat zde najdete bohatý kulturní program.

Dožínky Olomouckého kraje jsou lidovou slavností na ukončení žní s předáváním dožínkových věnců, kterého se zúčastní i ministr, hejtman a primátor města. Budou zde vystaveny zemědělské stroje, součástí budou taky ukázky zemědělství našich předků a program pro děti. Podniky nebo přímo prodejci zemědělské techniky výstavu svých strojů doplní i odborným výkladem.

Dětem zajisté udělá radost ukázka hospodářských zvířat. K vidění budou například ovce, koně, kozy, králíci, holubi a další. Cílem takzvané „farmy ve městě“ bude ukázat veřejnosti a obzvláště městským dětem, jak se chovají hospodářská zvířata. Lákadlem bude také prezentace a ochutnávka těch nejkvalitnějších výrobků oceněných v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek Olomouckého kraje. Návštěvníci výstavy mohou oceněné výrobky nejen ochutnat, ale také zakoupit. Součástí prezentace budou taky Farmářské trhy, kde se objeví regionální výrobci.

Sobotní den bude patřit zejména hudebním vystoupením v podání Slzy, Argemy a kapely Skarlet Rock. Zajímavostí bude vystoupení Hanáků v krojích po oba dny, dále taky ukázka parkuru a projížďky na koních. Perličkou bude také vystoupení historické hasičské techniky a historického sboru. Vstupenky můžete zakoupit na místě, v Informačním centru města Olomouce, nebo přes SMS TICKET a TICKETPORTÁL. Více informací najdete na www.dozinkyolomouc.cz.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.