pátek 29. března 2024 Taťána

PechaKucha Night slaví patnácté vydání. V pátek bude hlavním tématem architektura

Divadelní sál armádního domu bude v pátek 8. září hostit 15. vydání PechaKucha Night. Jako každý rok se zářijové vydání ponese v duchu architektury a veřejného prostoru. Tímto tématem organizátoři navazují na Dny evropského dědictví, v rámci jehož programu se PKN koná.

Prostor, ve kterém se denně pohybujeme, ať už se jedná o náš vlastní byt či dům, ulici, čtvrť, město si zaslouží naši pozornost. Je to prostředí, o které bychom se měli zajímat a pečovat o něj. Současně se životní prostor, ať už v užším či širším smyslu slova, stává tématem, o které je stále větší zájem. To jsou důvody, proč se organizátoři PKN každý rok v září vrací k tématu architektury, veřejného prostoru, urbanismu.

V pátek 8. září se návštěvníci akce PechaKucha Night mohou těšit celkem na osm prezentujících, jejichž práce se týká rozvoje veřejného prostoru nebo koncepce kvalitní architektury.

V pátek se představí zástupci projektů z Prahy a Brna, kteří se snaží budovat platformy pro kreativní nápady a projekty: pražský Vnitroblock funguje jako kavárna, obchod s designem i společenské místo, v brněnském The Distillery: Social Reactor se potkávají lidé, konfrontují se názory, ideálně tak, aby daly vzniknout novým kreativním projektům.

,,Jsou to místa, ze kterých můžeme čerpat inspiraci,” zdůvodňuje výběr prezentujících organizátorka Alžběta Smejkalová: ,,určitě je potřeba v Olomouci podobně smýšlející lidi podpořit.”

Kniha O městech a lidech je souhrnem právě podobných míst a jejich autorů. Mapuje města napříč celou republikou a na PechaKucha Night ji přijede představit autorka Michaela Hečková.

Mezi architekty se představí studio Qarta architektura nebo Mobilní Architektonická Kancelář.

“Zajímavým hostem budou určitě zástupci divadelního souboru Pomezí, jejichž představení aktivně pracují s architekturou a prostorem, ve kterém se odehrávají,” dodává k výčtu prezentujících Ondřej Čejka, organizátor. Určitě vtipným bodem v programu bude prezentace Miloše Knajzla, který po vzoru Michelinského průvodce po restauracích sestavuje vlastní žebříček českých “nádražek”.

Pokud vás program PechaKucha Night zaujal, nenechte si jej ujít v pátek 8. září od 20.20 v divadelním sále Armádního domu.

Vstupenky je možné zakoupit na místě nebo online na adrese: https://goout.net/cs/listky/pechakucha-night-olomouc-vol-15/hmmb/

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.