pátek 26. dubna 2024 Oto

KULTURNÍ PŘEHLED: V divadle se rozhýbou loutky a vzbouří nevěsty, na rautu chuťové buňky

O víkendu můžete navštívit festival s širokou nabídkou aktivit a přes týden si zajděte například na koncert nebo do divadla. Na své si přijdou i děti na loutkovém představení a potěšit své chuťové buňky i načerpat inspiraci můžete na veganském rautu.

Sobota 9. 9.

Zahrada fest

Jeseník, Areál Astur, 11:00

 

Hudba – divadlo – poezie. To jsou tři hesla pro letošní Zahrada fest. Můžete se totiž těšit na kapely Nebe, Pětičlenné trio nebo Od podlahy. Kromě hudby je na programu i loutkové divadlo Kozlík, autorské čtení poezie a také workshopy pro děti i dospělé. K dispozici je samozřejmě občerstvení a také kavárna. V rámci akce je možné navštívit rukodělnou šicí dílnu.

Neděle 10. 9.

Continuo – Murgila a Zorila

Divadlo hudby Olomouc, 16:00

Herci z malenovického divadla Continuo sehrají loutkové představení z krajiny temných lesů a příkrých hor, kde lidé a zvířata mluví stejnou řečí. Příběh o laskavosti a pevné vůli je inspirován rumunskými příběhy. Jeho vyprávění bude doprovázet hra na hudební nástroje rumunských lidových muzikantů. Představení je pro děti od 4 let a po jeho ukončení proběhne hudební dílna, kde si děti mohou vyrobit a ozdobit vlastní hudební nástroj podle tradičního nástroje Toaka.

Pondělí 11. 9.

Coffee or Not

Blues Bar Garch Olomouc, 19:00

Belgické alternativní duo skrývající se pod názvem Coffee or Not vstoupí v pondělí v olomouckém Garchu. Soho a Renaud komponují spíše elektrickou hudbu, neméně důležitou roli však hrají v jejich tvorbě i vokální harmonie. Přijďte si vychutnat jejich inspirativní smyčky i éterickou měkkost.

Úterý 12. 9.

Koncert severské hudby na Dolním

Divadlo na cucky Olomouc, 18:00

Vrchol kampaně Dolní vám, díky které Divadlo na cucky otevře v centru novou scénu je koncert severské hudby. Zahájí jej norská hvězda indie rockové scény Frøkedal, poté vám rozproudí krev čtrnáctičlenný islandský Samúel Jón Samúelsson Big Band a večer zakončí v Jazz Tibet Clubu Ketil Endresen Casiokids (DJ).

Středa 13. 9.

VegaRaut

Blues Bar Grach Olomouc, 19:00

Věčeře pro všechny příznivce zeleniny. Babí léto je plné barev, vůní a dobrot. To vše vám naservíruje Garch team až na talíř. Neprezentují se ani jako kuchaři, ani jako dobrovolníci, ale vaří s láskou a poctivě. Jejich cílem je veřejnosti ukázat, že veganská strava není jen žvýkání salátů. Raut začíná v sedm a každý si může vybrat, co mu nejvíce chutná. Takže dorazte, pokud chcete načerpat inspiraci na domácí vaření, ale také pokud se chcete o recepty podělit.

Čtvrtek 14. 9.

Václav Postránecký – Perličky nejen z divadelního zákulisí

Kulturní dům Šternberk, 19:00

Známý divadelní i televizní herec navštíví Šternberk, aby zábavným vyprávěním přiblížil divákům, jak se dělá divadlo a také se podělil o vtipné historky ze zákulisí. Mimo jiné bude také vyprávět o tom, co vše zažil ve společnosti skvělého herce Vladimíra Menšíka.

Pátek 15. 9.

Vzpoura nevěst

Moravské divadlo Olomouc, 19:00

Moravské divadlo Olomouc si připravilo novou inscenaci a v pátek proběhne její premiéra. Přiblíží či připomene předsvatební shon a stres. Co všechno je třeba zařídit před tím nejdůležitějším a nejkrásnějším dnem v životě ženy? Se vším vám může pomoci profesionální agentura Beremece.cz. A jak to dopadne? Přijďte se podívat.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.