pátek 29. března 2024 Taťána

Divadlo Tramtarie zahájilo svou 14. sezonu

Nezávislé profesionální Divadlo Tramtarie chystá v nadcházející čtrnácté sezóně čtyři premiéry. Novinkou je také fundraisingová kampaň, kterou divadlo právě zahajuje.

Chystané premiéry nadcházející sezóny

Divadlo Tramtarie chystá v nadcházející čtrnácté sezóně čtyři premiéry, z čehož tři budou určeny dospělému publiku a jedna dětem. Z hlediska každodenního provozu bude již tradičně uvádět průměrně 15 představení za měsíc na domovské olomoucké scéně ve Slovanském domě a dalších 15 na výjezdech po celé republice.

 První polovina sezóny bude ve znamení dvou výrazných režisérských osobností. Tou první je Jiří Trnka, jehož komedie Sex zadarmo nedostaneš bude mít premiéru již 20. září. „Jeho nová hra volně vychází ze slavného kanadského komiksu Chestera Browna, a nese podtitul můj život s prostitutkami, takže o pikantním nádechu komedie asi nebude pochyb. Inscenace bude vzhledem k tématu přístupná až od osmnácti let,“ vysvětlil umělecký šéf divadla, Vladislav Kracík.

Druhým hostujícím režisérem bude Filip Nuckolls, který patří v posledních letech mezi vůbec nejvýraznější režiséry současného českého divadla. Nuckolls bude s Tramtarií spolupracovat vůbec poprvé, a se svým autorským týmem chystá absurdní povídkovou komedii s názvem Divoké historky, která bude složena z několika příběhů ze života, jež bude spojovat téma odplaty. Premiéra je plánovaná na začátek prosince.

Ve druhé půlce sezóny potom naváže umělecký vedoucí souboru Vladislav Kracík na svoji loňskou Annu Kareninu další literární adaptací slavného románu. Tentokrát na jeviště převede americkou klasiku, strhující milostné drama Francise Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby. Premiéra je naplánovaná na duben 2018. Ani v nadcházející sezóně nezapomene Tramtarie na nejmenší diváky, neboť v lednu uvede premiéru pohádky O popleteném kouzelníkovi, na kterém bude s režisérem Kracíkem spolupracovat úspěšný olomoucký iluzionista Karel Pomahač.

Fundraisingová kampaň 

Divadlo Tramtarie v letošní sezóně také naplno rozjíždí fundraisingovou kampaň s názvem tramtaHERO/ tramtahrdina/ tramtarodina.

Nespočet lidí sní o tom, že jednou budou hercem. A to i přesto, že se říká chudý jako herec. Pravdou je, že divadlo není zlatý důl a že k divadlu patří mecenáši. My něco jako mecenáše hledáme. Ale nechceme nic zadarmo. Jsme parta kreativních lidí, která za 13 sezón vybudovala svépomocí něco nevídaného. Stále vyprodané divadlo. A protože potřebujeme podporu a máme co nabídnout, vytvořili jsme projekt TramtaHERO. Podpořit nás a stát se naším hrdinou může kdokoliv. Jednotlivec, firma i rodina. V našem portfoliu najdete nespočet atraktivních odměn za pomoc. Natočíme pro Vás propagační video na sociální sítě, nabídneme prostory našeho divadla pro Vaši akci, nebo naše představení pro soukromou společnost. Pojďte do toho s námi, užijte si atraktivní spolupráci a buďte Tramtahrdina,“ dodala produkční divadla Lenka Jorníčková. 

Víc místa a toalet

Během prázdnin prošel prostor Divadla Tramtarie úpravami, které ocení především diváci. V hledišti přibyla jedna řada s dalšími osmi místy. Kapacita divadla se tak zvýšila na 80 míst. Další příjemnou novinkou je navýšení počtu toalet z původních dvou na šest.

Tisková zpráva | Foto oficiální fb stránky divadla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.