čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Extrem food festival hlásí druhý ročník. Ochutnáte zde cvrčky, žabí stehýnka, ale i běžná jídla

PR článek

V olomouckém letním kině proběhne v sobotu 23. září druhý ročník Extrem food festivalu. Na tuto gurmánskou akci mohou zavítat také jedlíci, kteří by žabí stehýnko nikdy nespolkli. Festival nabídne kromě cvrčků a červů také netradiční cizokrajné pokrmy a kuchařské ukázky.

Organizátoři kladou důraz na to, aby gastronomický festival návštěvníkům nabídl něco originálního a nevšedního. Méně odvážní jedinci se zároveň nemusí bát, že by si akci neužili. Najdou zde i běžnější pokrmy, které mohou spláchnout zahraničním pivem a k tomu si dát arabskou kávu.

Tak jako v roce 2016 i letos nechceme nabízet něco, co lze běžně koupit v supermarketu. Návštěvnici se mohou těšit na netradiční jídla, hmyzí kuchyni a exotické pokrmy, které jsou sice běžné, ale spíše daleko od ČR,“ říká pořadatel Pavel Pichler. V letním kině budete moci ochutnat cvrčky, červy, nejsmradlavější ovoce na světě nebo žabí stehýnka. Zapít to můžete nápojem z ptačího hnízda, zahraničními pivy, arabskou kávou nebo exotickými nápoji z Asie. „Jsme si vědomi, že hranice extrémního a exotického jídla je pro každého někde jinde. Proto kromě extrém zóny na návštěvníky čekají i běžnější pokrmy od restaurací, které budou připravovat pokrmy z thajské, arabské nebo čínské kuchyně,“ uklidňuje Pavel Pichler.

Dalším charakteristickým rysem Extrem food festivalu je rodinná atmosféra. Stejně jako loni by měla být akce pojata skromně, jako malý domácí festival. Tento koncept si s sebou nese omezený počet návštěvníků. Proto zde platí pravidlo - "kdo dřív přijde, ten dřív mele". Počet vstupenek je omezen, takže neváhejte a zakupte si lístek online.

Chceme, aby všichni, kdo přijdou, mohli ochutnat co nejvíce jídel, viděli, jak se jednotlivé suroviny upravují, jak je správně okořenit i naservírovat a proto nemůžeme dělat festival pro tisíce lidí a počet návštěvníků korigujeme právě online předprodejem “ upozorňuje Pichler.

Vstupné na celodenní akci je 130 Kč a v ceně vstupenky, kterou lze koupit v předprodeji, najdete program akce, exotický recept s kořením, exotický čaj a malé překvapení. Kompletní program hledejte na http://www.extremfood.cz/.

Autoři | Foto FB Extrem food festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.