úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

KULTURNÍ PŘEHLED: Středověký Jeseník, jazzový koncert a premiéra v Tramtarii.

Tento týden se těšte na premiéru Divadla Tramtarie, která bude poměrně pikantní. Zajít můžete také na jazzový koncert nebo Petru Janů. Za návštěvu také stojí výstava leteckých snímků z Olomouce z 20. let nebo středověký Jeseník.

Sobota 16. 9.

Oslavy města Jeseník

Masarykovo náměstí, Jeseník, 9:30

U příležitosti 750 let založení města Jeseník, budou celý víkend probíhat oslavy města. Na sobotu se ale můžete obzvlášť těšit, protože na Masarykově náměstí proběhne Středověká slavnost. V rámci slavnosti jsou přichystány rytířské souboje, ukázky řemesel, dobové tance a hudba, kejklíři, žongléři, ohňová show a mnoho dalšího. Pro děti je nachystána výtvarná dílna. Program začíná v 9:30 slavnostním průvodem od Vodní tvrze na Masarykově náměstí.

Neděle 17. 9.

Hurvínek a kouzelné muzeum

Kino Metropol, Olomouc, 17:00

Animovaná komedie přináší dobře známé české pohádkové hrdiny. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně.

Pondělí 18. 9.

Klub německého filmu - Die Legende von Paul und Paula

Vědecká knihovna v Olomouci, 17:00

V přednáškovém sále proběhne promítání jednoho z nejpopulárnějších filmů společnosti DEFA. Pro tehdejší publikum z východního Německa se dokonce stal až kultovním.  Svou popularitu si získal i v Československu, v kinech jej vidělo půl milionu diváků. Film o milostném příběhu nešťastné matky a muže z nefungujícího manželství předkládá na svou dobu odvážné sexuální scény. Svou roli hraje ve snímku také hudba, kterou obstarala tehdejší začínající skupina Puhdys. Ve výsledku se jedná o podařené socialistické drama, jež vypovídá o partnerských vztazích, nevěrách, zklamání.

Úterý 19. 9.

E Converso

Jazz Tibet Club, Olomouc, 20:00

To jsou čtyři hudebníci, dva z nich bývalí studenti Katedry jazzové interpretace JAMU. Ve své hudbě pracují s náladou, emocemi a improvizací na všechny možné způsoby. Propojují vlivy newyorské downtown scény, současného evropského jazzu, volné improvizace a všemožných stylů – od country přes hip hop až po hard core. To vše spojeno do originálního tvaru, stmeleného bohatou koncertní zkušeností. V lednu roku 2014 natočila skupina kritikou velmi oceňované debutové album s názvem Konspirační teorie. A v letošním roce vydávají nové album, které vzniklo na živých koncertech v Brně a Praze.

Střed 20. 9.

Sex zadarmo nedostaneš - premiéra

Divadlo Tramtárie, Olomouc, 19:30

Na olomouckou divadelní scénu přibude další kus. Divadlo Tramtárie uvádí premiéru inscenace Sex zadarmo nedostaneš aneb Můj život s prostitutkami. Jde o autorskou hru inspirovanou světoznámým komiksem kanadského spisovatele Chestera Browna. Po rozchodu s přítelkyní si protagonista uvědomí, že už nechce další vztah. Ale musí nějak vyřešit otázku sexu, rozhodne se za něj platit. Jenže co když se objeví i láska?

Čtvrtek 21. 9.

Pohledem z letadla – Historické letecké snímky

Letiště Olomouc

Výstava, která potěší nejen milovníky letectví, ale také zájemce o historii Olomouce. Představí totiž historické letecké snímky, na kterých je zachycena Olomouc a její okolí ve dvacátých letech minulého století. Tato výstava probíhá od 16. do 30. září v Expozici historie letiště Olomouc.

Pátek 22. 9.

Petra Janů s kapelou Amsterdam

Dům kultury Šumperk, 19:00

Trojnásobnou zlatou slavici a dámu s rockovou minulostí, muzikálovou noblesou, profesionální prvotřídností a neobyčejným hlasem uslyší šumperské publikum v novém koncertním programu se skupinou Amsterdam. Kromě zásadních hitů, které pro zpěvačku napsali legendární Petr Janda, Ota Petřina, Karel Svoboda a další, uslyší posluchači i nové písničky.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.