čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Lístky na koncert Calleji jsou nakonec zdarma,zájem byl minimální

Koncert jednoho z nejvyhledávanějších tenoristů Josepha Calleji v Prostějově se oproti původním plánům pořadatelů uskuteční nakonec zadarmo. O vstupenky na maltského operního pěvce, který má vystoupit na konci srpna na náměstí, byl totiž minimální zájem. Rozhodnutí pořadatelů a města, které koncert dotuje dvěma miliony korun, rozdat lístky zadarmo se však potkalo nakonec s nevolí některých zájemců. Avizované vstupenky byly totiž podle nich vzápětí nedostupné.

Vystoupení tenoristy je součástí Hanáckého operního festivalu, který již v červnu přivezl do Olomouce operní hvězdu lotyšského původu Elinu Garančovou. Kapacita koncertu Calleji v Prostějově je zhruba 2000 míst. "Lístky byly v prodeji od počátku května a bylo celkem prodáno 82 vstupenek. Byl o to malý zájem. Rozhodli jsme se proto s prostějovským magistrátem, že v rámci oslav sto let radnice budeme lístky nabízet zdarma," řekl dnes Tomáš Cibulec z pořádající společnosti TK Plus. Po rozhodnutí rozdat lístky zdarma byl předprodej zastaven a pořadatelé slíbili lidem, kteří si lístky v hodnotě až 1200 korun zakoupili, že jim částku vrátí.
   

Vstupenky byly Prostějovanům nabídnuty od neděle v tamním informačním centru. Podle některých zájemců však byly vzápětí nedostupné. "Po 15 minutách nám bylo oznámeno, že lístky již nejsou. Na dotaz jsme dostali odpověď, že k dispozici bylo 300 lístků a ty již byly vydány," postěžoval si v otevřeném dopise adresovaném radnici obyvatel města Antonín Sprinz. Podle mluvčí prostějovské radnice Jany Gáborové dostalo město 400 lístků s tím, že 300 z nich šlo do informačního centra. Část byla podle ní rezervována pro zájemce, kteří si chtěli lístky původně koupit.
   

Další stovka vstupenek putovala do olomouckého informačního centra. "Celkem 80 lístků jsme již rozdali, 20 je ještě k dispozici," řekla tamní pracovnice centra.
   

Šestatřicetiletý maltský operní pěvec vystupuje na předních světových scénách včetně newyorské Metropolitní opery, londýnské Covent Garden a Vídeňské státní opery. Tenorista vystupoval v České republice loni; v lednu měl koncert v zaplněném pražském Obecním domě. Na prostějovském náměstí bude sólistu doprovázet filharmonie Bohuslava Martinů Zlín a dirigovat bude vynikající slovenský dirigent Rastislav Stur. Jako host vystoupí barytonista Lucas Meachem.

Koncert se koná 31.8.2014 v 18,00 v Prostějově před radnicí.

více info na http://www.hanackyopernifestival.cz/joseph-calleja.php

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.