pátek 26. dubna 2024 Oto

KULTURNÍ PŘEHLED: Koncert písničkáře i akordeonisty, netradiční jídlo a poezie

Tento týden se s koncerty roztrhl pytel. Můžete si zajít na pianistu a akordeonistu Roberta Kuśmierského, písničkáře Michala Horáka nebo kapelu legendárního bubeníka AC/DC Phila Rudda. Kromě hudby je tento týden k mání také netradiční jídlo nebo poezie.

Sobota 23. 9.

Extreme food Olomouc

Letní kino Olomouc, 10:00

Další ročník netradičního malého festivalu, který nabízí gastronomické speciality. Můžete ochutnat kuchyně z různých koutů světa, exotické ovoce a zeleninu nebo také koření. Největším a nejzajímavějším lákadlem je nejspíš hmyzí kuchyně. Festival je možností podívat se, jak se netradiční suroviny upravují a servírují. Na programu je také kuchařská show, taneční vystoupení nebo workshop.

Neděle 24. 9.

Vladimír Hron

Reduta, Olomouc, 18:00

Vladimír Hron slaví své padesáté narozeniny a tak si pro své fanoušky nachystal dárek v podobě Poetického hudebního pořadu. Zazní v něm 50 slavných písní, jedna z každého roku umělcova života. Mezi interprety se objeví například The Beatles, Frank Sinatra, ABBA, Elton John a spousta dalších. Závěr bude patřit muzikálu Fantom opery.

Pondělí 25. 9.

Schriftzeichen – Poezie v německém jazyce

Čajovna Kratochvíle, Olomouc, 20:00

Autorské čtení české a německé básnířky v doprovodu loutny proběhne v čajovně Kratochvíle. První básnířka je německá uměnovědkyně a spisovatelka Inge Buck. Vystudovala literární a divadelní vědy, psychologii a publicistiku. Pracovala i jako redaktorka, teď žije a tvoří v Brémách. Druhou je
Magdaléna Stárková pocházející z Ostravy, která je absolventkou Univerzity Palackého.

Úterý 26. 9.

Robert Kuśmierski

U Klub Olomouc, 20:00

Robert Kuśmierski je vynikající polský akordeonista a pianista, známý v Polsku jako člen Czerniakovské kapely a pedagog hry na akordeon ve Varšavě. Na české půdě mnohokrát vystupoval s Jaromírem Nohavicou. Je výjimečným hudebníkem zejména pro svou schopnost improvizace a tvůrčí přístup.

Středa 27. 9.

Písničkář Michal Horák

Dům kultury Šumperk, 19:00

Michal Horák je mladý písničkář, který zpívá vlastní skladby a doprovází se přitom na kytaru, foukací harmoniku, stage piano a v poslední době i na heligonku. Jeho písně jsou originální, většinou na humorné téma. Stal se vítězem mnoha hudebních soutěží, jako předskokan také vystoupil na několika velkých koncertech Tomáše Kluse nebo skupiny Chinaski. Hlediště bude navíc umístěno přímo na pódiu velkého sálu, tím je zaručena autentická atmosféra celého koncertu.

Čtvrtek 28. 9.

2. ročník Ceny Václava Buriana

Divadlo na cucky, Olomouc, 15:00

V nových prostorách Divadla na cucky proběhne druhý ročník mezinárodní literární soutěže Cena Václava Buriana. Půjde o netradiční soutěž v poezii, do které jsou nominováni zástupci z Česka, Slovenska, Polska a Rakouska. Jejich na živo přednesená poezie bude hodnocena ve veřejné diskuzi. Po vyhlášení výsledků čeká návštěvníky koncert Moniky Načevy v Hospodě U Musea, Ponorce.

Pátek 29. 9.

Phil Rudd Band

S-klub, Olomouc, 19:00

Legendární bubeník AD/DC Phil Rudd se svou kapelou vystoupí v olomouckém S-klubu. V hudebním světě je dokonce zavedený takzvaný „Rudd Factor“, jakýsi hodnotící standard, který Phil svým stylem hry na bicí nastavil. Rudd bubnoval od 70. let v Melbourne v řadě různých kapel, včetně Buster Brown či Coloured Balls. Od roku 1975 patřil ke klasické sestavě AC/DC, v roce 1983 byl z kapely vyhozen.

Foto extremfood.cz, vladahorn.cz, kreiszeitung.de, ndbrno.cz, bandzone.cz, fibbers.co.uk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.