čtvrtek 28. března 2024 Soňa

KULTURNÍ PŘEHLED: Podzim je tady, tak vyražte na Floru nebo zahřát se smíchem do divadla

O víkendu si můžete užít babí léto a vyrazit na oslavu Oliv na Konvikt, kde bude určitě veselo. Během týdne je na výběr z několika koncertů, ať už jazz, ale také filmová hudba. Potěšit můžete i chuťové buňky při ochutnávání nového menu.

Sobota 30. 9.

Olivy slaví 10 let

Bývalý Jezuitský Konvikt, Olomouc, 14:00

V sobotu 30. září společně oslavíme desátou sezónu, lákají Olivy. Můžeme se těšit na improvizační vystoupení, koncerty a slam poetry. Zároveň si budete moci vyzkoušet trénink improvizace. Dáme si pivo, víno a i něco k snědku. A jaké by to bylo výročí, kdybychom pro Vás neměli překvapení?

Neděle 1. 10.

Robin Hood

Moravské divadlo Olomouc, 19:00

Legendu o nejslavnějším lidovém hrdinovi všech dob zahrají v Moravském divadle Olomouc. Režie se ujala Doleželová a Vencl  a na pomoc si přizvali očeňovaného choreografa bojových scén Petra Nůska. V představení tak nebude chybět oheň, souboje, krásné panny a spravedlnost. V titulní roli komedie vás pobaví Tomáš Krejčí.

Pondělí 2. 10.

Hans Zimmer v Praze

Kino Metropol, Olomouc, 20:00

Kino Metropol uvede záznam z vyprodaného koncertu Hanse Zimmera, který proběhl v květnu loňského roku v pražské O2 aréně. Světoznámý skladatel filmové hudby přijel loni se svým evropským turné a ohromil české publikum. Mezi 72 muzikanty bylo mnoho Zimmerových přátel a spolupracovníků, třeba i Johnny Marr z The Smiths. Koncert filmové hudby byl doprovázen velkolepou světelnou show. Fanoušci si mohli naživo užít skladby například z filmů Piráti z Karibiku, Lví král nebo Temný rytíř.

Úterý 3.10

Gogo Penguin

Jazz Tibet Club, Olomouc, 20:00

Proměnlivé lámané beaty, telepatická souhra a slabost pro hymnické melodie – to vše přispívá k nezaměnitelnému, zcela jedinečnému zvuku GoGo Penguin, kapely považované za vůbec nejzajímavější počin, který se na britské scéně v posledních letech objevil. Jejich jazz je výrazně ovlivněn elektronikou, ale melodie a struktura skladem vychází z klasické hudby a jazzu.

Středa 4.10.

Dřevořezby Josefa Sigmunda

Městské kulturní středisko Kojetín

V galerii Vzdělávacího a informačního centra v Kojetíně probíhá výstava lidového řezbáře Josefa Sigmunda. Ten pochází z Kostelan z tesařské rodiny, kde si řemeslo předávali z generace na generaci. Ve své tvorbě se inspiruje obrazy Josefa Lady, výjevy z různých lidových zvyků, rázovitými valašskými dřevěnicemi a přírodou. Na jeho řezbách se také objevuje město Kroměříž.

Čtvrtek 5. 10.

Flora Olomouc – Podzimní etapa + OLIMA

Výstaviště Flora Olomouc, 17:00

Už ve čtvrtek startuje tradiční Podzimní etapa olomoucké Flory. Těšit se můžete na tuzemské pěstitele, ale také mezinárodní přehlídku ovoce Europom. Součástí bude také festival nápojů a gastronomie Olima, soutěže, recepty a zahradní poradna.

Pátek 6. 10.

Tester menu

Konvikt restaurant, Olomouc, 15:00

Dobře známá restaurace Konvikt, která sídlí v prostorách uměleckého centra Univerzity Palackého, chce spustit nové menu. A proto potřebuje své zákazníky či kohokoli s chutí k jídlu, aby posoudili, jak se jim toto nové menu povedlo. Přijďte ochutnat!

Autoři | Foto Archiv O.Li.V.Y.; moravskedivadlo.cz; staticflickr.com; mekskojetin.cz; pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.