středa 24. dubna 2024 Jiří

KULTURNÍ PŘEHLED: Divadlo pro děti i dospělé, funky i lidová hudba a vzpomínková výstava

O víkendu můžete vyrazit do Lošťic na muziku nebo s dětmi do divadla. V týdnu pak na talkshow v Divadle hudby, na koncert či vernisáž výstavy. A na konci týdne vás čeká taneční parket a kombinace funky, hiphopu a mnoha dalšího.

Sobota 7. 10.

XII. Autorský koncert

Městské kulturní středisko Lošťice, 15:00

Dechová hudba Loštická Veselka s kapelníkem Stanislavem Veselým pořádá v sobotu v 15 hodin ve velkém sále Městského kulturního střediska v Lošticích XII. ročník Autorských koncertů za účasti Josefa Vejvody a Miloslava R. Procházky. Zahraje Loštická Veselka a Holóbkova mozeka z Protivanova, s kapelníkem Jiřím Holubem.

Neděle 8. 10.

Princ Bajaja

Divadlo Tramtarie, Olomouc, 15:00

Klasická česká pohádka v moderním loutkovém provedení zahrají v neděli v Tramtarii. Bude o princi, který se nejdřív vůbec nejmenoval Bajaja, ale nakonec mu tak všichni začali říkat. S humorem a nadsázkou se tak vypraví na dobrodružnou pohádkovou cestu, na které se náš Bajaja neBajaja setká s kouzelným koněm, loupežníkem, jabloňovým králem, strašlivým drakem a nakonec také princeznou Slávkou.

Pondělí 9. 10.

DH v DH s Theodorem Pištěkem

Divadlo hudby, Muzeum umění Olomouc, 19:00

Držitel Oscara, malíř, kostýmní výtvarník, scénograf a bývalý automobilový závodník Theodor Pištěk bude říjnovým hostem talkshow Davida Hrbka DH v DH. Pištěk proslul jako autor filmových kostýmů a dekorací a především kmenový spolupracovník režiséra Miloše Formana. Právě za kostýmy ve filmu Amadeus obdržel Oscara. Theodor Pištěk je však především významný malíř, jehož čtyři plátna zaujímala čestné místo na nedávno skončené výstavě Fascinace skutečností. Jako stálý hudební host vystoupí skupina Loco Poco.

Úterý 10. 10.

Ivan Hlas Trio

Dům kultury Šumperk, 19:00

Známý český písničkář a hudebník, který se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta. V současnosti vystupuje s Norbi Kovácsem, kytaristou a zpěvákem, a Olinem Nejezchlebou hrajícím na violoncello. Solečně tvoří kapelu Ivan Hlas Trio, a právě v tomto složení společně zavítají i do Šumperka.

Středa 11. 10.

Maria III. aneb Godmother ve stínu své krve

Městské kulturní středisko Kojetín, 19:30

Ve středu odehraje Divadlo Šumperk a D123 v Kojetíně sicilskou gangsterku. Rodinné drama o vdově po mafiánském bossovi, který na Sicílii proslul obchodováním s vínem. Kdo z jejích tří synů převezme rodinný podnik, který začíná upadat?

Čtvrtek 12. 10.

Jozef Jankovič – Plynutí času

Muzeum umění Olomouc, 18:30

Ve čtvrtek v podvečer proběhne vernisáž výstavy nedávno zesnulé hvězdy slovenského umění
Jozefa Jankoviče. Představí nejvýznamnější díla jeho tvorby z konce šedesátých a začátku sedmdesátých let, tedy času formování osobních výtvarných programů a reakcí na nejaktuálnější evropské umělecké tendence. Tehdy Jankovič přišel s motivem naddimenzovaných lidských končetin. Nebudou chybět ani stěžejní ukázky dokreslující autorovo tvůrčí uvažování v následujících letech.

Pátek 13. 10.

Piqi Miqi Beam Me Up Tour

Dream club, Olomouc, 22:00

Hudebník  Piqi Miqi se po své první show vrací do Olomouce. Jeho hudba a chytlavé melodie nenechají žádný parket prázdný. Jedná se totiž o pestrou směs funku, electra, hip hopu a rnb. Všechno dohromady to tvoří zvuk, na který dnes jen tak nenarazíte. Piqi Miqi představí své zbrusu nové album Yesterday Left Last Night. O support se postará DJane Sassy, Four+Four Crew a Dj Dava.

Autoři | Foto hudba.proglas.cz; divadlotramtarie.cz; abicko.cz; kcturnov.cz; denik.cz; wordpress.com; refresher.sk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.