čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Dny evropského dědictví míří do Olomouce 3.-7.9.2014

Akce Dny evropského dědictví kařdým rokem otevírá co nejvíce architektonických, archeologických a sakrálních památek, muzeí, galerií, knihoven a nabízí také množství divadelních představení a dalších atrakcí. V Olomouci se letos koná 3.-7.9.2014 a nabídne pestrý program.

Tradičně se k akci připojuje i Moravské divadlo Olomouc, které v rámci oslav letos nabídne do programu hned dvě představení. V pátek 5. září ve 20,00 hod si mohou lidé vychutnat open-air provedení populárního muzikálu Noc na Karlštejně na olomouckém Horním náměstí. V neděli 7. září v 19,00 hod pak na jevišti Moravského divadla zazní Verdiho opera Falstaff. V titulní roli se představí držitel Ceny Thálie Jiří Přibyl. Na obě představení je cena vstupného 50 korun. Vstupenky na open-air představení Noc na Karlštejně budou od pátku 22. srpna v prodeji v Informačním centru v podloubí olomoucké radnice, lístky na představení Falstaff jsou od čtvrtka 21. srpna k dostání v pokladně divadla.

4.-6.9. se budou na Dolním náměstí konat Arcidiézní trhy, na stejném místě 5.9. také Flerjarmark. Nebude chybět ani Hanácký farmářský trh a řemeslný jarmark 6.9. na Dolním a Horním náměstí.

Lidé si budou moci také zajít na komentovanou prohlídku do Smetanových sadů v rámci akce Zelené srdce Olomouce 6.-7.9.2014.

Následovat budou Olomoucké Lafayettovské slavnosti, díky kterým navštívíte  např. sklepení, kostel sv. Michala a další. V rámi akce Tajemství muzejních chodeb zase navštívíte veřejnosti jinak uzavřené místa (6.9-10.9.2014 od 18,00 hod). Těšit se můžete také na další divadelní představení, cirkus, prohlídky radnice s výstupem na věž nebo Napoleonské války na Korunní pevnůstce.

Program najdete na http://ded.olomouc.eu/#program

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.