neděle 5. května 2024 Klaudie

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jedenáctý ročník festivalu STETSON AND BOURBON láká na pořádnou dávku jižanského rocku

PR článek

V sobotu 4. listopadu rozezvučí velký sál a bar Otrokovické BESEDY blues a jižanský rock v podání několika skvělých kapel. Na pódiu se objeví například slovenští KIERO GRANDE nebo „ čeští AC/DC“ kapela PUMPA.

Jedenáctý ročník festivalu začne v Otrokovicích úderem sedmé hodiny večerní, kdy ve „Stetson baru“ zahraje olomoucká kapela OLD DOGS.  Program ve velkém sále zahájí ve 20:00 kapela  KIERO GRANDE. Skupina se na bluesové scéně objevila v roce 2007, původně pod názvem CsukamájOlaj. Má za sebou úspěšná vystoupení nejen na Slovensku, ale také v Česku nebo Maďarsku.

Ve 21:30 Slováky na pódiu vystřídá česko-britská formace KING BEE. Muzikanti  z Prostějovska se v ní spojili s výtečným velšským kytaristou a zpěvákem jménem Daley B. Williams. Kapela se vydala cestou tvorby vlastních skladeb, které se snaží tvořit ve stylu energického blues-rocku-jižanského rocku a k tomu spřízněných stylů. Tato hudební cesta se ukázala správná a přinesla jim prvenství na letošním Blues Aperitivu v Šumperku.

V jedenáct hodin večer se představí na pódiu legendární jižanska kapela Pumpa, kterou založili v roce 1981 kytarista Michal Němeček s basistou Tondou Smrčkou (dříve Žlutý pes)  a bubeníkem Honzou Seidlem ( ten však brzy odešel do brněnského Futura). Na pětici pak  skupinu doplnili druhý kytarista Horymír Vávrů, bubeník Jirka Horálek a zpěvák Zdeněk Barták. Po roce nastoupil na místo bubeníka Milan Balcar (později Katapult). V Otrokovicích zahraje skupina v sestavě: Michal Němeček – kytara; ), Pavel Marcel – kytara; Milan Bogo Lebeda – baskytara; Roman Krajdl – bicí a Miloš Mařík  - zpěv.

V době technických přestávek na hlavním pódiu bude ve Stetson baru vyhrávat olomoucká kapela kapela OLD DOGS. Bude zde také probíhat ochutnávka bourbonů. Nabídka jídla a pití  bude obohacena také o typické americké jižanské pokrmy. Návštěvníci si budou moci koupit také typické klobouky stetson (pokud jej nevyhrájí ve vstupenkové tombole). Vstupenky lze v předprodeji za 170 Kč (na místě za 200 Kč) zakoupit v pokladně Otrokovické BESEDY (571 118 103,  předprodej@beseda.otrokovice.cz) nebo online na: www.vstupenky.ticket-art.cz

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.