čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

KULTURNÍ PŘEHLED: Halloweenská strašidla, excentrický poutník a divadlo pro děti i dospělé

O víkendu proběhne na zámku Úsov Halloweenský večer plný strašidel. V týdnu se můžete těšit na divadlo, nového Thora nebo stand-up poutníka Ládi Zibury. V pátek se do Olomouce chystá zpěvák a tanečník Ben Cristovao.

Sobota 28. 10.

Halloween – Zámek Úsov

Zámek Úsov, 18:00

Poslední říjnovou sobotu obsadí Úsov zámecká strašidla, aby stejně jako minulý rok oslavila Halloween. I letos čekají návštěvníky prohlídky podzemních prostor, strašidelná dílna v hradní kočárovně a další atrakce pro děti i dospělé. Tak nasaďte kostým a vyražte.

Neděle 29. 10.

PAT a MAT jednou na dovolenou

Kulturní dům, Šternberk, 15:00

Legendární kutilové Pat a Mat se vydají na cesty, aby projeli světa kraj a nakonec zjistili, že doma je to nejlepší. Figurky dvou českých kutilů Pata a Mata přišly na svět v roce 1976 v krátkém filmu autorské dvojice Lubomír Beneš a Vladimír Jiránek. Dodnes se těší velké oblibě a snad každý zná jejich oblíbené A je to!

Pondělí 30. 10.

Thor: Ragnarok

Premiere Cinemas, Olomouc, 19:30

Další příběh o hrdinském Thorovi. Tentokrát je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers.

Úterý 31. 10.

Jo, není to jednoduché

Reduta, Olomouc, 19:00

Proslavená  francouzská konverzační  komedie o tom, jak může dopadnout doučování matematiky pod peřinou. V hlavních rolích se vám předvede Jiří Langmajer s Adélou Gondíkovou.

Středa 1. 11.

Josef Jankovič – komentovaná prohlídka

Muzeum umění Olomouc, 18:00

Probíhající výstavou Jozefa Jankoviče Plynutí času vás provede její kurátorka Olga Staníková. Formát komentované prohlídky výstavy vždy rozšíří jedna z konkrétních oblastí a témat umělcovy tvorby, ať už raná práce, kresba a plastika, figurální aspekty v tvorbě, architektonické projekty, počítačová grafika či sochařská tvorba v 80. a 90. letech, jimž se Jozef Jankovič v různých obdobích věnoval.

Čtvrtek 2. 11.

Ladislav Zibura – Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

Kino Mteropol, Olomouc, 19:00

Cestovatelský stand-up opět v Olomouci. Pětadvacetiletý excentrický poutník Ladislav Zibura bude tentokrát vyprávět o své pouti, která nakonec nebyla tak úplně pěší poutí. Jako vždy potkal ty nejzajímavější lidi a nasbíral nesmírné množství zážitků, o které se chce na své projekci podělit. V jeho vyprávění nechybí sarkastický humor ani hlubokomyslnost.

Pátek 3. 11.

Ben Cristovao: Poslední tour

U-klub, Olomouc, 20:00

Ben Cristovao, který je nejen zpěvákem a tanečníkem, vystoupí v pátek v olomouckém U-klubu. Představí zde své nové EP o pěti písních, jež vychází ve zcela netradiční formě. Na koncertě se můžete také těšit na úplně nové písně, kterými své album doplní.

Autoři | Foto pixabay.com; divadlopohadek.cz; ostrovhb.cz; divadlopalace.cz; ergotepcsr.cz; bandzone.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.