úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

KULTURNÍ PŘEHLED: Tajemná prohlídka zámku, divadlo pro velký holky, poezie, fotografie i film

V sobotu na vás čekají zámecká strašidla a v neděli konverzační komedie nejen pro holky. V týdnu pak vyrazte na výstavu fotografií, slam poetry či koncert. A konce pracovního týdne si nezapomeňte vylepšit skvělým vínem.

Sobota 4. 11.

Tajemný zámek aneb Duchové se vracejí

Zámek Náměšť na Hané, 17:00

Zámek Náměšť na Hané láká na večerní tajuplnou prohlídku spojenou s divadelním představením. Návštěvníci v něm budou moci potkat noční obyvatele zámku – strašidla a duchy všech kategorií. Většinou se jedná o loupežníky a lapky, kteří zde před čtvrt stoletím páchali své činy. Ale teď se vracejí, aby své zlé skutky odčinily dobrými.

Neděle 5. 11.

Velký holky nepláčou

Reduta, Olomouc, 19:00

Půvabná konverzační komedie z pera slavného dramatika Neila Simona o vztazích a „ideálním“ soužití kamarádek, které konečně mohou začít žít po svém. V hlavních rolích se představí Jana Šulcová a Veronika Jeníková.

Pondělí 6. 11.

Pod vodou – Jan Povýšil

Kafe jak lusk, Olomouc

Výstava fotografií paralympionika Jana Povýšila bude pomáhat v Olomouci. Jan Povýšil je plavec, majitel několika medailí z paralympiád a mistrovství světa. I přes svůj handicap se věnuje mnoha aktivitám a jeho věrným parťákem kromě vozíku je i fotoaparát. Protože voda je jeho hlavní živel a plávání věnuje většinu svého času, vzniklo z tohoto mokrého prostředí několik desítek fotografií, které nyní Jan ukazuje veřejnosti v rámci své výstavy PodVodou.

Úterý 7. 11.

Šíleně šťastná | Filmart

Muzeum umění Olomouc, 19:00

Beatrice je upovídaná bájivá lhářka a samozvaná miliardářka, která ráda věří tomu, že se zná se všemi důležitými lidmi. Donatella je zas potetovaná zamlklá introvertka, která v sobě nosí tíživé tajemství. Obě jsou pacientkami na psychiatrické klinice, kde se mezi nimi vyvine silné přátelství. Spolu taky z léčebny utečou a snaží se ve světě venku během své bláznivé cesty najít štěstí, které ztratily.

Středa 8. 11.

Slam Poetry – klasifikace

Jazz Tibet Club, Olomouc, 20:00

Regionální kvalifikace pro mistrovství ČR ve slam poetry 2017. Dvě kola po třech minutách. Vítěz obdrží kromě skvělého skóre i peněžitou odměnu a postoupí do republikového finále. To se koná 2. prosince v pražské Meet Factory. Zde bude bojovat 12 nejlepších o titul mistra a právo reprezentovat ČR na European Slampionship 2018. Z Olomouckých slamerů a slamerek postoupí dva.

Čtvrtek 9. 11.

J.A.R. s Eskalací dobra

U Klub, Olomouc, 21:00

J.A.R., to je rytmus, beglajt, riff, rap a zpěv. Neustálé opakování těchto prvků v houpavém rytmu si snadno získá každého návštěvníka. Zvláště když bude J.A.R.  představovat svou novou desku Eskalace dobra vydanou v březnu tohoto roku.

Pátek 10. 11.

Slavnosti vína Olomouc

NH Collection Olomouc Congress, 19:00

Olomoucká Slavnost vína přinese už příští pátek ta nejlepší vína a gastronomii i hvězdné hosty.  Konat se budou v hotelu NH Collection Olomouc Congress, a to v pátek 10. listopadu. Pro návštěvníky je přichystáno více než 200 vzorků vín od 23 prestižních moravských vinařů. Kromě skvělého vína bude také bohatý doprovodný program moderovaný Markem Vašutem, kde mimo jiné vystoupí Janek Ledecký či Kolorez.

Autoři | Foto namestnahane.cz; kulturniportal.cz; hatefree.cz; acfk.cz; akcezabava.cz; ireport.cz; olomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.