čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Soutěž YOlo Awards zná tři vítěžné fotky. Staly se jimi snímky Skok, Rozlišné směry a Downhill

V pondělí v podvečer proběhlo ve Vlastivědném muzeu Olomouc slavnostní vyhlášení fotografické soutěže YOlo Awards a my tedy známe vítězné fotografie! Staly se jimi snímky Skok, Rozlišné smery a Downhill!

Soutěžící měli za úkol co nejlépe zachytit POHYB pomocí mobilních zařízení. Soutěže se zúčastnilo celkem 662 fotografií, z nichž široká veřejnost dvouměsíčním hlasováním rozhodla o dvacítce nejhezčích, dalším pěti fotografiím byly uděleny tzv. „divoké karty poroty“.

Těchto pětadvacet snímků dostalo příležitost být vystaveno ve Vlastivědném muzeu Olomouc. Autoři vítězných fotografií, které vybrala odborná porota, získali věcné ceny a hlavně stáž u  profesora Štreita a workshop s Lukášem Navarou.

Gratulujeme autorům vítězných fotografií:

  1. místo: Lucie Lacková – Skok
  2. místo: Kristína Roxerová – Rozlišné smery
  3. místo: Alžbeta Timková – Downhill

Bohužel se však ani jedna z vítězek nemohla osobně zúčastnit vyhlášení, proto jim budou ceny předány v náhradním termínu.

 „Vybrat z tolika zajímavých fotografií tři nejlepší nebylo vůbec lehké, věříme však, že jsme rozhodli spravedlivě, a že si vítězové ceny patřičně užijí,“ řekl publiku Lukáš Navara.

„Byl jsem opravdu překvapen pestrostí snímků a momentů, které se nám do soutěže přihlásily. Při výběru vítězů jsem měl pocit, že tyto okamžiky prožívám s autory a takřka jsem se vžíval do jejich životů. Toto jsou pro mě vždy nezapomenutelné chvíle,“ dodal profesor Štreit.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo ve Velkém sále Vlastivědného muzea Olomouc.  Zároveň měli návštěvníci možnost naposledy se pokochat finálovými fotografiemi a osobně se setkat s porotci soutěže.

Organizátoři již přemýšlí nad dalším ročníkem a připravují znění tématu. „Chystáme anketu, ve které se budeme ptát fanoušků facebookové stránky YOlo Awards na názor, jaké téma by se jim v příštím ročníku líbilo. Opět chceme, aby to hlavně bylo pro soutěžící zábavné a přínosné,“ vzkazují organizátoři.

„Děkujeme také partnerům za podporu, hlavně pak Olomouckému kraji a Statutárnímu městu Olomouc,“ dodávají.

Ještě jednou gratulujeme vítězům a přejeme mnoho úspěchů nejen ve fotografování.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.