pátek 26. dubna 2024 Oto

KULTURNÍ PŘEHLED: Svatomatinské slavnosti, talkshow s knězem, koncerty a Dizajntrh

Tento víkend bude patřit Svatomartinským slavnostem plných ochutnávek vína a jídla. V pondělí bude talkshow s mediálně známým knězem a během týdne pak koncerty, výstava, přednáška a v pátek se můžete těšit na Dizajntrh.

Sobota 11. 11.

Svatomartinské slavnosti ve Velké Bystřici

Zámecké náměstí, Velká Bystřice, 15:00

Od třetí hodiny odpolední bude možné si ve Velké Bystřici pochutnat na svatomartinských specialitách a vínech. Během odpoledne je na programu komentované degustace vín, lampionový průvod s doprovodem ohňových žonglérů a samozřejmě slavnostní příjezd svatého Martina a následné představení v amfiteátru. Večer pak ukončí velká ohňová show.

Neděle 12. 11.

Proluka – problém nebo příležitost

Divadlo na cucky, Olomouc

Od začátku listopadu je v prostorách Divadla na cucky na Dolním náměstí k vidění výstava, která se věnuje „vylámaným zubům“ Olomouce, tedy prolukou v Denisově ulici. Na jejím místě má totiž vzniknout Středoevropské fórum, které vyvolává protichůdné reakce. Výstava proto ukazuje celou řadu nepublikovaných návrhů pro tuto budovu, převážně studentských prací a lokálních intervencí.

Pondělí 13. 11.

Talk show Zbigniewa Czendlika

Kino Metropol, Olomouc, 20:00

V kině Metropol proběhne zábavná talk show Zbigniewa Czendlika a autogramiáda jeho knihy Postel, hospoda, kostel. Zbigniew Jan Czendlik je římskokatolický kněz polské národnosti, působící v České republice, a děkan lanškrounský. Je mediálně známý zejména díky přátelským vztahům s řadou osobností z oblasti kultury, šoubyznysu a sportu. V talk show bude vyprávět příběhy jak ze života osobního, tak kněžského

Úterý 14. 11.

Přednáška o žádlovickém zámku

Muzeum Mohelnice, 17:30

Jaká byla historie zámku Žádlovice v letech 1919-1945? To se můžete dozvědět na úterní přednášce historika Zbyňka Žouželky. Ten vás zavede do dob posledního šlechtického majitele hraběte Adolfa Dubského a jeho rodiny.

Středa 15. 11.

Lake Malawi / Surrounded By Light

Výstaviště Flora Olomouc, 19:30

Čtyřčlenná kapela v čele s Albertem Černým vydává tento podzim nové album Surrounded By Light a v polovině listopadu startuje své turné olomouckým koncertem. Zde hudebníci představí zbrusu nové písničky včetně pilotního singlu desky. Jako předkapela vystoupí Fresh Out Of The Bus.

Čtvrtek 16. 11.

Blues Alive 2017

Dům kultury Šumperk

Ve čtvrtek proběhne dvacátý druhý ročník mezinárodního bluesového festivalu a nabídne to nejlepší ze světového blues. Návštěvníci se tak mohou těšit například na Slawka Wierzcholskeho, Nicka Snebelena, Bex Marshall, John Medeski's Mad Skillet, Zaca Harmona, Erica Bibba a mnoho dalších. Nebudou chybět ani akce v šumperských klubech a jiných prostorách. Akce potrvá do soboty.

Pátek 17.11.

Dizajntrh

Pevnost poznání, Olomouc, 10:00

Přijďte si pro opravdové vánoční dárky a nevšední zážitky na letošní pomalou edici Dizajntrhu. Ve spolupráci s Univerzitou Palackého a Pevností poznání letos vznikne jedinečná událost spojující prodejní výstavu originálních CZ & SK tvůrců s doprovodným programem zaměřeným na udržitelné alternativy v módě, kosmetice i dalších oblastech. Pro návštěvníky je připravena i káva a dobroty, také ve veganských variantách, a pro děti tvořivé dílny a hrací zóny.

Autoři | Foto allevents.in; denik.cz; kinometropol.cz; kr-olomoucky.cz; wikimedia.org; delo.si; pevnostpoznani.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.