čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Letošní Slavnost vína dopadla opět na jedničku. Zaskvěl se Vašut i Ledecký

V NH Collection Olomouc Congress se v pátek 10. listopadu konal již 3. ročník společenské události Slavnost vína. A jak celý večer ukázal, bylo to skutečně do třetice všeho dobrého: vína, gastronomie, hvězdných hostů i skvělé zábavy...

Návštěvníky této každým rokem oblíbenější akce provázel celým večerem – jak jinak než milovník vína – Marek Vašut. Toho na pódiu vystřídal se svými hity jako “Na ptáky jsme krátký” nebo “Pěkná, pěkná, pěkná” známý zpěvák Janek Ledecký a atmosféru celého večera dokreslovaly také domácí i zahraniční megahity v podání kapely Kolorez, během jejichž vystoupení stejně jako u koncertu Janka Ledeckého parket doslova praskal ve švech. Chybět pochopitelně nemohla ani k vínu skvěle se hodící cimbálová muzika, ukázky orientálních tanců či afterparty s DJs Radia Haná.

“Už jsme si mysleli, že to ani nejde, ale slavnost vína i letos naprosto předčila naše očekávání. Nejenom kvůli tomu programu, ale taky že tu je tolik skvělých vinařů s obrovskou spoustou vzorků. A toho jídla... “ rozplývá se se spokojeným úsměvem nad talířkem plným tradičních svatomartinských pokrmů a se sklenkou výborného vína v ruce návštěvnice Ilona.

A návštěvníci mohli nejen ochutnávat a vychutnávat, ale také hodnotit – i letos se totiž hlasovalo o nejoblíbenější vinařství Slavnosti vína. Vítězem této ankety se stalo vinařství Sonberk, jehož zástupcům na pódiu k ocenění srdečně pogratuloval také ředitel NH Collection Olomouc Congress hotelu Tomáš Rousek.

Letošní ročník ovšem nebyl pouze o prezentaci prestižních moravských vinařů, bohatém rautu s regionálními produkty a nabitém doprovodném programu. “Ve prospěch Společnosti pro ranou péči z.s. Olomouc, která pomáhá rodinám, v nichž se narodilo dítě s postižením, se nám podařilo vydražit grafiku Josefa Velčovského, a to za krásných dvacet tisíc korun panu hejtmanovi Olomouckého kraje Ladislavu Oklešťkovi,” říká ředitel spolupořádající Agentury Forsberg Marek Berger. “Tímto tedy děkujeme nejen jemu, ale každému, kdo se dražby zúčastnil a chtěl při této příležitosti zároveň i přispět na dobrou věc. A vůbec – obrovský dík patří úplně všem návštěvníkům, bez kterých by Slavnost vína nebyla tím, čím je,” doplňuje za spolupořadatele ředitel Radia Haná David Foretník.

Foto i video z akce již brzy na www.slavnostvina.cz a www.facebook.com/slavnostvina.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.