pátek 26. dubna 2024 Oto

Koncert Tarji Turunen s Moravskou filharmonií je již vyprodán, přidá se ale další termín

Velký zájem fanoušků provází chystaný koncert finské zpěvačky Tarji Turunenové v Olomouci, kde 10. prosince vystoupí na Výstavišti Flora společně s filharmoniky z Moravské filharmonie. Koncert je podle pořadatelů již vyprodán, rocková, operní a metalová zpěvačka se proto rozhodla přidat ještě jedno vystoupení následující den, řekl pořadatel akce Josef Kořenek. Bývalá frontmanka slavné finské skupiny Nightwish se do Olomouce vrací potřetí, tentokrát chystá vánoční set.

Podle organizátorů byl první koncert vyprodán za několik dnů. „Pro své fanoušky, kterých v České republice nemá vůbec málo, si Tarja připravila vánoční set se speciálním doprovodem v podobě jedné z nejstarších filharmonií u nás - Moravské filharmonie Olomouc. Exkluzivní vystoupení odehraje 10. prosince na Floře. Vzhledem k tomu, že koncert byl okamžitě vyprodán, přidává Tarja svým fanouškům v Olomouci druhý o den později," uvedl Kořenek.

V Olomouci se Tarja Turunenová poprvé představila na podzim roku 2013, její tehdejší koncert v hale Univerzity Palackého dokonce zahajoval celé tehdejší turné a byl jediným v České republice. O dva roky později zavítala do města znovu, vyprodala tři adventní koncerty. Olomouc se tehdy stala jedinou českou zastávkou při jejím Ave Maria Christmas Tour, doplnil Kořenek. Po nadcházejícím olomouckém vystoupení v pavilonu A se představí také v Praze v Kongresovém centru.

Čtyřicetiletá Tarja Turunenová pochází z finského města Kitee, zpěvu se věnuje od raného dětství. Vystudovala klasický zpěv, kterému se svým způsobem věnuje dodnes. S kapelou Nigthwish vydala v roce 1997 album kombinující rock a klasickou hudbu. Od roku 2005, kdy opustila Nightwish, se úspěšně věnuje sólovému zpěvu. Nazývána je královnou metalu nebo ledovou královnou severu.

Autoři | Foto Facebook Tarji Turunen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.