čtvrtek 28. března 2024 Soňa

KULTURNÍ PŘEHLED: Irský písničkář, vánoční Flerjarmark nebo cestovatelská přednáška

Pro děti si Divadlo na cucky nachystalo pohybový seminář a dospělí zase mohou vyrazit do kina na nový český film. V týdnu se nechte okouzlit irskou hudbou a humorem nebo povídáním o Kavkazu. Netradiční koncert Voxela s cimbálovkou proběhne ve středu a od pátku začíná Flerjarmark.

Sobota 18. 11.

Malí noční dobrodruhové v pohybu

Divadlo na cucky, Olomouc, 14:00

Co všechno se může stát, když je v noci tma? Taky se bojíte vystrčit nohu zpod peřiny, když se zhasne? A co takhle udělat z toho divadlo! Pohybová dílna, ve které se děti pokusí beze slov vyjádřit svým tělem noc, a co všechno se může v noci stát!

Neděle 19. 11.

Zahradnictví: Nápadník

Kino Oko Šumperk

Třetí film Zahradnictví s názvem Nápadník se odehrává na samém konci padesátých let. Je příběhem lásky, tentokrát lásky milenecké. Vypráví o bitvě mezi rodiči a jejich dětmi, poznamenanými válkou a komunistickým převratem. Každá generace má vlastní cestu za štěstím.

Pondělí 20. 11.

Niall Connolly

Bounty Rock Cafe, Olomouc, 20:00

Písničkář a kytarista, který pochází z Irska a svůj původ nezapře ani ve své hudbě. Do Olomouce se chystá už potřetí, aby zde představil své nové album Dream Your Way Out Of This One. Těšit se můžete samozřejmě i na oblíbené písně a spoustu historek a uvolněného humory, kterými svůj koncert vždy proplétá.

Úterý 21. 11.

Všechny krásy Kavkazu: Gruzie, Azerbajdžán, Arménie

Lezecká stěna Flash Wall, Olomouc, 18:30

Šest týdnů putování skrz kavkazské republiky, kde přírodní krásy střídají neuvěřitelná setkání a divoké historky. Každá ze tří zemí má své náboženství, národní nápoj i vlastní abecedu. Každá je jiná a přitom všechny spojuje pohostinná kavkazská duše i sovětská minulost. Co myslíte, že se stane, když gruzínského baču poprosíte o trochu sýra?

Středa 22. 11.

PopFolkTour: Voxel s Cimbálovkou

U-Klub, Olomouc, 20:00

Netradiční hudební kombinace dorazí do Olomouce. Voxel zahraje své písně v aranži pro cimbálovou muziku. Zazní staré známé skladby, ale i nové písně a nakonec i něco z „teho folklóru“. A po koncertě se návštěvníci mohou těšit na folklórní afterparty.

Čtvrtek 23. 11.

Muzikál Chlapec a Hvězda

Stará střelnice, Hranice, 19:00

Nový, ryze český muzikál. Celý příběh začíná na diskotéce, kde devatenáctiletého Tomáše odmítne a zesměšní jeho dívka. A to jen proto, že Tomáš je příliš velký romantik, a nechová se tak, jako jeho vrstevníci. Opuštěný, skleslý a naštvaný chlapec ale zanedlouho zjistí, jakou sílu může mít láska, je-li opravdová. Tomáše osloví Bára, hvězda, která sestoupila z oblohy jen proto, aby ho mohla milovat.

Pátek 24. 11.

Vánoční Flerjarmark v Olomouci

Galerie Moritz, Olomouc, 9:00

Sháníte originální dárky na Vánoce? Co takhle ručně vyráběné šperky, čepice, tašky, ale i oblečení, kosmetika, hračky nebo fimo výrobky. A hlavně od lokálních, převážně moravských prodejců. Tohle a mnohem více můžete pořídit v Galerii Moritz od konce listopadu až do Vánoc.

Autoři | Foto divadlonacucky.cz; kinosumperk.cz; niallconnolly.com; zahorami.cz; i.ytimg.com; chlapecahvezda.cz ; olomoucky.rej.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.