sobota 20. dubna 2024 Marcela

Divadlo Tramtarie pomáhá druhým. Bude prodávat dobročinný punč a uspořádá benefiční koncert

Olomoucké Divadlo Tramtarie spouští dlouhodobý projekt s názvem Pomáhejme s Tramtarií, jehož cílem je pomoci potřebným. Členové divadla se do něj zapojí přímo, v předvánočním období chystají benefiční koncert či prodej charitativního punče. Novinářům to dnes řekla ředitelka divadla Petra Němečková. Loni se divadlo rozhodlo pomoci opuštěným psům, nyní spojilo síly se spolkem Dobré místo pro život.

Herci se v charitativních rolích poprvé představí 30. listopadu na Horním náměstí při prodeji punče, a to ve stánku spolku Dobré místo pro život. „Prodávat punč budou herci Divadla Tramtarie i jeho tvůrčí tým. Na stánku budou členové Tramtarie celý den, od 10:00 do 22:00. Výtěžek z prodeje půjde Hospici na Svatém Kopečku," uvedla ředitelka divadla.

Divadlo také chystá 18. prosince benefiční koncert ve svých prostorách ve Slovanském domě. Na programu budou známé písně, které v originálních aranžích zazpívají herci a herečky souboru Tramtarie Jana Posníková, Barbora Šebestíková, Dominika Hrazdílková, Petra Konev Čiháková či Vít Pištěcký. „Součástí večera budou také divadelní výstupy a dvě čísla nového Tramtarijního hudebního tělesa: ženského Tramtavoicebandu," doplnila Němečková.

Výtěžek z koupi lístků bude věnován Blance Novákové a jejímu synu Matýskovi. Žena již dvakrát překonala rakovinu, nyní ale u ní tato zákeřná nemoc propukla potřetí. Je dvojnásobnou matkou, její mladší syn po narození absolvoval náročnou operaci srdce, v roce mu byla diagnostikována epilepsie. „Nyní je Matýskovi devět let, nechodí, nesedí ani nemluví a je plně závislý na cizí pomoci," dodala zástupci divadla. V divadle bude také až do konce roku k dispozici kasička, do které mohou diváci na podporu této rodiny přispět.

Autoři | Foto Facebook Divadla Tramtarie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.