sobota 4. května 2024 Květoslav

KULTURNÍ PŘEHLED: Charitativní jarmark, Divadlo Víti Marčíka nebo přednáška o Tibetu

O víkendu můžete v Lošově koupit originální domácí výrobky a finančně tak pomoci hadicapované holčičce. V úterý se zúčastnit sletu všech místních čertů a adělů v Litovli. Vyrazit můžete také do divadla s dětmi nebo a přednášku o levném cestování v Tibetu.

Sobota 2. 12.

Charitativní jarmark

Kulturní dům Lošov, 14:00

Pokud sháníte originální vánoční dárek a chcete jeho koupí přispět a dobrou věc, tak rozhodně navštivte vánoční charitativní jarmark v Lošově. Jeho výtěžek totiž pomůže handicapované Lucince Blaťákové. Těšit se můžete na domácí produkty, punč a zpívání koled. Děti se mohou vyřádit v dílničce nebo ve fotokoutku.

Neděle 3. 12.

Divadlo Víti Marčíka: Setkání před Betlémem

Divadlo hudby – Muzeum umění Olomouc, 16:00

Vánoční pohádka v podání divadla Víti Marčíka bude tentokrát o setkání přátel před slavným dřevěným betlémem z kostela Obětování Panny Marie v Českých Budějovicích. Tito přátelé se před unikátním vyřezávaným betlémem scházejí každý rok a začnou si vypravovat nesmrtelný příběh o narození Ježíše Krista. Těšit se můžete i na zpívané koledy.

Pondělí 4. 12.

Velká paráda v Malým Tibetu

Čajovna Kratochvíle, Olomouc, 19:00

Co se dá stihnout za dva měsíce v Malém Tibetu? Postavit hokejové hřiště, naučit se jezdit na motorce, strávit pár nocí s mnichy v klášteře a porozumět tomu, proč vypadá Dalai Lama tak spokojeně. Nejen o tom, jak vypadá low-cost cestování a proč meditovat a jak souvisí meditace s rozhodováním, vám prozradí Sebastian Prax

Úterý 5. 12.

Slet čertů, Mikulášů a andělů

Náměstí Př. Otakara v Litovli, 15:00

I letos se v Litovli sejdou čerti, Mikuláši a andělé, aby soutěžili o nejhezčí masku. Kromě vyhlášení vítěze doplní slet pestrý program. Začínat bude dramatický kroužek ZŠ Jungmannova a poté následují Vánoční sněhulákoviny - hudebně zábavná show plná soutěží a dárků pro děti. Budou připraveny Mikulášské hry a soutěže pro děti, zapisování hříchů u Lucifera a Ježíškova pošta i s Mikulášem a čertem. Letošní ročník završí Laser show a těšit se můžete i na Vánoční prohlídku radniční věže.

Středa 6. 12.

Hana Zagorová

Městský klub Šternberk, 19:00

Hana Zagorová, jedna z největších hvězd české populární hudby, držitelka Diamantové desky Supraphonu a devítinásobná zlatá slavice zavítá do Šternberka. Vystoupí zde se svým dlouholetým kolegou Petrem Rezkem a za doprovodu BOOM! Band Jiřího Dvořáka

Čtvrtek 7. 12.

Pavel Callta / Nezapomeň tour 2017

S-klub, Olomouc, 20:00

Pavel Callta je jedním z nejúspěšnějších mladých umělců současnosti. Debutová deska Momenty na nichž se objevily hity jako Terapeut, Zrzka nebo Depka přinesly Pavlovi velký nárůst popularity a pomohli k tomu, aby se zařadil mezi nejvyhledávanější české mladé umělce.

Pátek 8. 12.

Vendula Bělochová, Jan Tomšů – Veduty

Divadlo na cucky, Olomouc, 11:00 a 16:00

Performance pro jednoho a půl diváka mapující společnou cestu beze slov a cíle. Pouť hmatatelným prostorem krajiny. Vendula Bělochová a Jan Tomšů rozvíjí dialog s divákem na základě intuitivního přístupu každého ze zúčastněných.

Autoři | Foto vitamarcik.cz; pixabay.com; litovel.eu; zagorovahana.cz; pavelcallta.cz; pifpaf.cz;

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.