středa 24. dubna 2024 Jiří

Letošní poslední PechaKucha ve vánočním rytmu, odehraje se v prostorách Vaultu 42

Brány areálu Podkova v Koželužské ulici se návštěvníkům letošní poslední PechaKucha Night otevřou již v 19.00. V sobotu 16. prosince se olomouckému publiku představí 9 prezentujících, převážně z oboru designu, architektury a fotografie.

K předvánoční době patří setkávání u punče. Tím se nechali inspirovat i pořadatelé PechaKucha Night a rozhodli se uspořádat ještě jednu “open air” akci. PechaKucha proběhne na dvoře areálu Podkova. Pod pomyslným stromečkem budou připravené teplé nápoje a hlavně 9 skvělých prezentujících.

Mezi potvrzenými budou nejpočetnější skupinou Mjölk architekti. Liberečtí architekti se na začátku své dráhy proslavili saunou, která 3 měsíce stála uprostřed liberecké přehrady a dělala radost místním lidem, dokud nepřišel příkaz stavbu odstranit. Dnes na sebe architekti přitahují pozornost díky originálním rodinným domům s poetickými jmény: Krásná, Lesní vila, Dům v plotě, Dům pro Samuraje…

O designu interiérovém, grafickém i produktovém bude mluvit Roman Vrtiška ze studia Vrtiška-Žák. Možná se dostane i na to, proč pro svou dceru raději kolébku raději navrhl, než by ji koupil. Médiu fotografie a videa se budou věnovat hned tři úspěšní muži - Vladimír KIVA Novotný, Igora Zacharov a místní video maker Vít Hradil. Vít má na svědomí třeba znělku pro olomoucký filmový festival AFO.

Pokud to počasí dovolí, bude se prezentovat venku, na dvoře areálu. Pořadatelé připraví teplé nápoje, aby v průběhu nikdo nezmrzl. Zázemí bude připravené v prostorách coworkingového centra Vault 42. Přístup do areálu bude umožněn od 19.00. Hlavní program, tedy prezentace začnou v 19.30 a afterpárty se bude konat ve Vaultu 42 od 21.00.

,,Přišlo nám to jako dobrý nápad. Bude to takové předvánoční setkání a punč a trocha té zimy k tomu prostě patří,“ shodují se organizátoři. Nikdo se ale nemusí bát, když počasí přát nebude, je připravena i suchá a teplá varianta.

Na návštěvníky akce čeká celkem 9 prezentujících. Podrobnosti o akci i programu najdete na FB profilu PechaKucha Night. Vstupenky je možné koupit online na portálu GoOut.net

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.