čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Flora Vánoce: Inspirujte se na Výstavišti

PR článek

Bohatou vánoční výzdobu i velký výběr dárků najdou letos návštěvníci trhů Flora Vánoce na olomouckém Výstavišti od 15. do 20. prosince. Novinkou jsou ozdobené soutěžní stromečky dětí z mateřských a základních škol v Olomouci a slavnostně nasvícený vánoční strom uprostřed vytápěného pavilonu A. Z doprovodného programu návštěvníci ocení spisovatelku Markétu Harasimovou, zpěváka Karla Kahovce a květinovou gastroshow floristů ze společnosti Dekflor. Nebudou chybět ani ručně vyráběné produkty, salaš se zvířátky či lahodné punče. Vstup zdarma.

Pavilon A prostoupí pravá vánoční atmosféra díky soutěži dětí z mateřských a základních škol v Olomouci ve zdobení vánočních stromečků, kterou spolupořádá statutární město Olomouc. „Soutěžit se začíná od pátku 15. prosince a vítěznou školu slavnostně vyhlásíme ve středu 20. prosince, do kdy veřejnost rozhoduje hlasováním. Ozdobené stromečky celkem devatenácti škol mohou návštěvníci obdivovat po celou dobu trhů,“ upřesňuje garantka akce Dagmar Maixnerová.

Designové kousky i hračky pro děti

„Na vánočních trzích najdou lidé nově stánek s českým designem a mladou módou, který nabídne módní doplňky a oděvy, porcelán i hračky,“ láká Maixnerová.  Bohatou nabídku produktů doplní mimo jiné i vánoční ozdoby, vazby a svícny, přírodní kosmetika, keramika, ručně vyráběné šperky, ale i dárkové zboží, výrobky ze spolku ručních řemesel a oblíbené knihy. Z gastronomie nejvíce zaujmou zabijačkové speciality, ovčí sýry, belgická čokoláda, dominikánská káva a čaje. Tradiční prodej kaprů a vánočních stromků zaplní venkovní prostory zboku pavilonu A.

Bohaté vyžití ocení rodiče s dětmi venku i v teple pavilonu A. Podél pavilonu A vyroste oblíbená salaš se zvířátky ze ZOO Olomouc. Uvnitř se děti zabaví s hrací stěnou T-wood z chráněné pracovní dílny nebo se stolní rodinnou hrou Elektroregion. Tvořivé děti by neměly minout vánoční dílničky a praktickou ukázku řemeslných prací na galerii pavilonu A. Vánoční aranže na štědrovečerní stůl představí čeští a polští floristé ze společnosti Dekflor ve floristické show spojené s gastronomickou ochutnávkou vánočních specialit a zájemci si vše vyzkouší ve workshopu.

Zábava s českými hvězdami

Vánoční doprovodný program letos zpestří spisovatelka Markéta Harasimová svým autorským čtením a autogramiádou nebo vánoční koncert úspěšné pěvecké dvojice Karla Kahovce a Marie Pojkarové. Úsměvy všem vykouzlí taneční, pěvecká a divadelní vystoupení dětí z dětských domovů, dětí z olomouckých základních škol i baletního studia Moravského divadla. 

Aktuální informace na www.flora-ol.cz nebo na Facebooku. 

Otevřeno denně 9–18 hodin, poslední den do 16 hodin. Vstup zdarma.

Tisková zpráva | Foto Flora Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.