pátek 29. března 2024 Taťána

KULTURNÍ PŘEHLED: Předvánoční koncerty, výstava betlémů a zdobení stromu pro zvířata

V posledním týdnu před Vánoci se roztrhl pytel s koncerty. Do Olomouce přijede Lucie Bílá, ale také Bratři Ebenové a Robert Křesťan. Kromě hudby můžete vyrazit taky do divadla nebo do zoo, kde se bude zdobit stromeček pro zvířata.

Sobota 16. 12.

Strom pro zvířata

Zoo Olomouc, 10:00

K vánoční výzdobě jednoznačně patří stromeček a v zoo musí být nejen krásný, ale i chutný. Ptáčci a veverky se těší na svůj příděl jablíček, lojových koulí, šišek a vůbec všeho, z čeho se dají vydloubat zrníčka. Dům dětí a mládeže Olomouc bude zdobit jako první, ale stromečky na několika místech obchůzkové trasy může obohatit každý, kdo půjde kolem.

Neděle 17. 12.

Malé vánoční hvězdy

Divadlo na cucky, Olomouc, 14:00

Nechte se přenést společně s dětmi do záře projektoru. Užijte si atmosféru Vánoc netradičně a staňte se součástí vlastního vytvořeného obrazu, pomocí barevných průhledných fólií a meotaru, popřípadě i fotografií a dataprojektoru. Akci si i děti sami fotoaparátem zdokumentují a odnesou si na památku vytištěnou fotografii.

Pondělí 18. 12.

Pomáhejte s Tramtarií – Benefiční koncert

Divadlo Tramtarie, Olomouc, 19:00

Herci Divadla Tramtarie letos zpívají pro Dobré místo pro život. Pomozte i vy koupí lístku na jejich benefiční koncert. Nudit se určitě nebudete. O zábavu se postarají všichni vaši oblíbení herci a celý umělecký tým divadla Tramtarie. Nebude chybět ani kapela známá z Herců na ležáka Dukulele. Večerem provází Marek Zahradníček.

Úterý 19. 12.

Bratři Ebenové & Robert Křesťan a Druhá tráva

NH Collection, Olomouc, 19:30

Marek, Kryštof a David Ebenovi se svou doprovodnou kapelou budou servírovat přesně to, čím jsou proslavení: sofistikovaný folk s vybroušenými texty, které přetékají krásnými slovními hříčkami. Skupina Druhá tráva s frontmanem Robertem Křesťanem, která loni oslavila 25 let a která náleží ke špičce české folk a country scény, tentokrát nabídne mix více stylů.

Středa 20. 12.

Tradiční výstava betlémů a vánočních tradic

Galerie M+M Hranice

Výstava ukazuje výtvory jednotlivců i kolektivů, betlémy ze všech možných i netradičních materiálů, historické a také zahraniční betlémy. K vidění je také umělecká tvorba s vánoční tématikou. Mnohá díla jsou na prodej, společně s překrásnými a nápaditými ozdobami a dárkovými předměty.

Čtvrtek 21. 12.

Ředitelská lóže

Kino Metropol, Olomouc, 19:00

Herecký koncert Aloise Švehlíka a Stanislava Zindulky v tragikomickém příběhu o přátelství, rivalitě i lásce dvou komediantů nabídne v předvánočním týdnu olomoucké kino Metropol. Hořká komedie ukáže příběh dvou starých podivínů, kteří jsou si navzájem protiklady.

Pátek 22. 12.

Bílé Vánoce Lucie Bílé 2017

Clarion Congress Hotel Olomouc, 19:00

Pár dní před Štědrým dnem do Oomouce dorazí Lucie Bílá nám zpříjemnit krásný sváteční večer a to vánočním koncertem, ze kterého dýchá láska, klid a kouzelná atmosféra blížícího se Štědrého dne. Lucie Bílá na koncertě vystoupí s kapelou, ale také pěveckým sborem a hostem Janem Toužimským.

Autoři | Foto mkz-hranice.cz; pvnovinky.cz; divadlonacucky.cz; divadlotramtarie.cz; kcturnov.cz; kinometropol.cz; denik.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.