čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

KULTURNÍ PŘEHLED: Koncert orchestru či folklórní hudby, tvořivá díla i dobročinný trh

Tento týden můžete vyrazit hned na několik koncertů, v Olomouci proběhne Tříkrálový folklórní koncert a zahrají zde taky světoznámí Glenn Miller Orchestra. S dětmi se můžete vydat na tvoření krmítek pro ptáčky nabo na dobročinný KnihoTrh.

Sobota 6. 1.

Tajemství Zoo

Zoo Svatý kopeček, Olomouc, 8:00 - 16:00

Hned první sobotu v novém roce se jede na výlet do zoo. To protože je potřeba zkontrolovat zvířátka, jak přežila Vánoce. Kdo přijde, může vidět rybičky, kočičky, pižmoně, kteří jdou vidět jen přes zimu a další spoustu zvířat.

Neděle 7. 1.

Tříkrálová koleda – dozvuk folklórních Vánoc

Kostel sv. Michala, Olomouc, 17:00

Na Tříkrálovém koncertě v Olomouci se představí místní Hanácký mužský sbor Rovina.  Zpěváky budou doprovázet CM Záletníci z Velké Bystřice, kteří se tak postarají o cimbálovou muziku. Uslyšíte vánoční lidové písně, pastorely i tradiční koledy z Hané.

Podělí 8. 1.

Krmíme ptáčky

Kavárna V lese, Olomouc, 9:00 – 14:00

Venku to tak možná nevypadá, ale je zima. A když přijdou mrazy a sníh, tak ptáčci potřebují naši pomoc. Kavárna V lese proto zve na společné spojení hlav a sil a vytvoření krmítek pro ptáčky. Materiál si můžete přinést buď svůj nebo využít místních zásob.

Úterý 9. 1.

Hradišťan

Reduta, Olomouc, 19:00

Dobře známý hudebně-taneční folklórní soubor z Uherského hradiště zahraje svůj Novoroční koncert v olomoucké Redutě. Těšit se můžete například na jejich Sonet o lásce a modrém portugalu, který zahrají v tradičním složení.

Středa 10. 1.

Glenn Miller Orchestra Tour

Clarion Congress Hotel Olomouc, 19:00

Světoznámý Glenn Miller Orchestra pořádá začátkem nového roku tour po Česku. Jedním z 12 měst, ve kterých vystoupí, je také Olomouc. Nenechte si ujít parádní jazzový koncert .

Čtvrtek 11. 1.

Ne Bitcoin!!! ale Blockchain

Městská knihovna v Přerově, 16:30

Městská knihovna v Přerově zve na přednášku o světě kryptoměn. Řeč bude o nejvíce diskutované měně tohoto roku Bitcoin, ale také o Blockchainove technologii, která již nyní provádí technickou revoluci v celosvětovém obchodu největších světových firem. Na přednášce máte možnost se naučit, jak toho i vy můžete využít.

Pátek 12. 1.

KnihoTrh pro Lukáška

Galerie Šantovka, Olomouc, 16:00 – 20:00

Doplnit svou knihovnu a současně udělat dobrý skutek, takovou možnost nabídne první olomoucký dobročinný KnihoTrh roku 2018. Má několik cílů, v první řadě nabízí lidem možnost získat levně kvalitní knihy z druhé ruky. Vrací je tak do života a zachraňuje je před cestou do sběrných surovin. Navíc se všichni prodejci dohodli, že nejméně 20 korun z každé prodané knihy věnují Lukáši Kameníčkovi, který trpí dětskou mozkovou obrnou. Jeho příběh si můžete přečíst zde www.lukaskamenicek.cz.

Autoři | Foto denik.cz; Archiv Hanácký mužský sbor Rovina; pixabay.com; hradistan.cz;

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.