pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Moravské divadlo Olomouc hledá nového ředitele, Hekelovi končí funkční období

Rada města Olomouce na svém jednání reagovala na ukončení pětiletého funkčního období ředitele Moravského divadla Olomouc Pavla Hekely. Uzavře se v září tohoto roku.

„Proto bylo vypsáno výběrové řízení na ředitele této instituce. Svým pojetím to bude stejně transparentní řízení jako při nedávném výběru nového ředitele Moravské filharmonie,“ řekl primátor Antonín Staněk.

Výběrové řízení zabezpečí externí personální firma. V odborné hodnotící komisi zasedne kromě zástupců zřizovatele, tedy statutárního města, i řada odborníků.

Požadavky na předpoklady uchazečů popsal náměstek primátora Pavel Urbášek. „Patří mezi ně vysokoškolské vzdělání ekonomického, právnického nebo uměleckého typu a nejméně tři roky praxe v řídící funkci. Znalost principů fungování a financování příspěvkové organizace, stejně jako znalosti z oblasti dramatického umění,“ uvedl náměstek Urbášek.

Moravské divadlo Olomouc je stálou českou divadelní scénou již od roku 1920. Je také jediným divadlem se třemi uměleckými soubory na střední a východní Moravě. Lidé do něj mohou zavítat na balet, operu, klasickou operetu, muzikál, činohru nebo pohádku. Minulou sezonu si do něj našlo cestu více než sto tisíc diváků.

Tisková zpráva

Štítky divadlo, Olomouc, ředitel, výběrové řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.