čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

KULTURNÍ PŘEHLED: Improvizační zápas, vernisáž výstavy nebo nový film vás v týdnu zahřejí

Zima už se začíná hlásit o slovo, tak se zajděte ohřát na improvizační zápas, do divadla nebo na vernisáž výstavy. Návštívit můžete také netradiční koncert kapely s netradičním názvem. A mnohem víc.

Sobota 13. 1.

Dokud nás milenky nerozdělí

Sokolovna Hranice,  19:00

Divadlo Ventyl opět zahraje v Hranicích francouzskou novinku, která se těší vyprodaným sálům, jen v Hranicích ji vidělo 900 diváků. Přijďte i vy zhlédnout brilantní situační komedii plnou zvratů a záměn, o tom, kolik milenek je zapotřebí ke zkáze jednoho dlouholetého manželství.

Neděle 14. 1.

Po stopách něžného muže

Divadlo Tramtarie, Olomouc, 19:00

Komedie o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána. Zbrusu nová autorská hra Vladislava Kracíka, autora divácky veleúspěšné třicátnické komedie Druhý život Veroniky. V hlavní roli tři muži a jeden velký problém: Ženy!

Pondělí 15. 1.

Nejtemnější hodina

Kino Metropol, Olomouc, 20:00

Gary Oldman jako Winston Churchill v příběhu o muži, který se nevzdal, i když okolnosti stály proti němu. V roce 1940 se blížila německá invaze do Anglie a britský premiér měl domluvit podmínky příměří. Místo toho slavnou řečí zburcoval národ k boji. Vsadil všechno na jednu kartu, i když šance byly nepatrné a skoro nikdo mu nevěřil. Neprohrál, a zachránil tak svět.

Úterý 16. 1.

Adam Lacina: Z pralesa

Divadlo na cucky, Olomouc, 19:00

Kdesi na hranicích východního Polska a Běloruska se rozkládá jeden z posledních evropských pralesů. Starobylé místo, jehož návštěva nezůstane bez následků.Přijďte a nahlédněte do tajemné site-specific instalace architekta Adama Laciny v Galerii XY-1, která se nachází v podzemních částech budovy.

Středa 17. 1.

Utíkej, Nituško

Městské kulturní středisko Kojetín, 19:30

Divadelní spolek Kroměříž uvede hudební komedii, kde kostelní varhaník je ve skutečnosti utajeným operetním autorem, matka představená majorem, poručík subretou a klášterní schovanka operní divou.

Čtvrtek 18. 1.

Střídmí klusáci v kulisách višní

Muzeum umění Olomouc, 20:30

Olomoucká premiéra poetické kapely Střídmí klusáci v kulisách višní. Frontman této čtyřčlenné formace patří k předním českým slamovým básníkům a je dvojnásobným vítězem republikového klání ve slam poetry. Klusáci přivezou do Divadla hudby nejen příjemnou autorskou muziku, ale především inteligentní texty plné slovních hříček a současných témat.

Pátek 19. 1.

Olivy vs. Valouny

Divadlo hudby Olomouc, 19:00

Kameny? Ne! Valouny se valí do Olomouce, aby rozdrtily domácí Olivy a vymáčkly z nich co nejvíce improvizační šťávy. Hanáckou zeminou zušlechtěné místní odrůdy improvizátorů se však srdnatě utkají s valašsky punkovou svérázností hostů. Tradiční klání moravských týmů přinese zcela jistě nečekané improvizace a zahřeje v lednovém chladu vaše bránice. První zápas v novém roce si zkrátka nesmíte nechat ujít!

Foto divadlotramtarie.cz; kinometropol.cz; slovackedivadlo.cz;

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.