čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

KULTURNÍ PŘEHLED: Koncert Malina Brothers, premiéra nové inscenace nebo ochutnávka vín

Chtěli byste se zúčastnit pohybového workshopu? Nebo raději vyrazíte na promítání filmu, do divadla nebo na takl show? To vše a ještě víc vás čeká příští týden v Olomouci a okolí.

Soboty 20. 1.

Chytré tělo

Divadlo na cucky, Olomouc, 10:00

V Cuckách proběhne víkendový workshop s Filipem Staňkem, který bude zaměřený na práci s tělem. Po úvodním rozcvičení se návštěvníci naučí zvířecí chůzi či efektní skoky. Pracovat se bude zejména s těžištěm a rytmem, aby všechny pohyby byly plynulé, zlepšíte si tak kondici i ohebnost kloubů.

Neděle 21. 1.

Divadlo Radost: Tři pohádky pro rošťáky

Divadlo hudby – Muzeum umění Olomouc, 16:00

Hned tři pohádkové příběhy si pro děti připravilo Divadlo Radost. První pohádka je o princi, který si hledal nevěstu, nechtěl však jinou než „opravdovou“ princeznu. Druhá je o šikovném chlapci s trochu divným jménem, který přechytračil vlka a vysloužil si od krále odměnu. A třetí je o princezně, kterou vyčaroval kouzelník z čarovného klobouku – a pak s ní měl spoustu starostí, protože se jako každá princezna chtěla vdávat, ale žádný ženich jí nebyl dost dobrý. V představení se používají vyřezávané figurky.

Pondělí 22. 1.

Petr a Lucie

Moravské divadlo Olomouc, 19:00

Známé dílo světové literatury 20. století od Romaina Rollanda se dočkalo prvního uvedení na olomoucké jeviště. V Moravském divadle jej zinscenovali pod vedením režiséra Mariána Pecka. V hlavních rolích vystoupí Marek Pešl s Kristýnou Krajíčkovou.

Úterý 23. 1.

Pan Nikdo / Mr. Nobody

Bluesbar Garch, Olomouc, 20:30

Jaký by byl váš život, kdybyste měli možnost vědět, co na vás čeká? Dokázali byste se rozhodnout, jak ho prožijete? Osudové výhybky, které mění směr lidské života, vás nepřehazují mezi správnou a špatnou nebo dokonce tou pravou cestou, protože nic takového není. Kultovní film Pan Nikdo vám nedovolí o těchto otázkách nepřemýšlet.

Středa 24. 1.

Malina Brothers Tour 2018

Divadlo na Šantovce, Olomouc, 19:00

Skupina Malina Brother vyráží na tour k novému CD a mezi koncertními místy nechybí ani Olomouc. Bratři Malinové, tady Luboš, Pavel a Josef, společně s Pavlem Peroutkou představí na koncertě album, které natočili se zpěvačkou španělského původu Kateřinou Garcíou.

Čtvrtek 25. 1.

Chutě a vůně Kalábrie

Radovino, Olomouc, 18:00

Ochutnáte špičková vína a jedinečné delikatesy z Kalábrie takzvané špičky „italské boty“. Je jedním z nejpůvabnějších regionů Evropy, jenž se proslavil pohostinstvím a kvalitou originální gastronomie. Těšit se můžete na deset nejlepších vín z této oblasti, místní delikatesy i vyprávění spojené s obrázky a videoklipy.

Pátek 26. 1.

DH v DH: Pert Zelenka

Divadlo hudby – Muzeum umění Olomouc, 19:00

Prvním letošním hostem talk show DH v DH bude český režisér, dramatik, scenárista a držitel několika Českých lvů Petr Zelenka. Moderátor David Hrbek se během pořadu zaměří na nové projekty, ale zabrousí i k jeho slavným filmům jako jsou Příběhy obyčejného šílenství, Karamazovi či Ztraceni v Mnichově.

Autoři | Foto ndm.cz; divadlo-radost.cz; moravskedivadlo.cz; magpictures.com; malinabrothers.cz; pixabay.com; olomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.