pátek 19. dubna 2024 Rostislav

PŘEHLED: Výběr nejlepších plesů v Olomouci a okolí, které by vám neměly uniknout

Letošní plesová sezóna se rozjíždí a my vám proto přinášíme přehled těch nejlepších plesů v kraji, na které rozhodně stojí za to zajít. Nahoďte oblek či elegantní róbu a vzhůru na parket.

Velký krojový bál na Hané

Kulturní dům v Kralicích na Hané, 27. 1., 19:30

Ples příznivců folkloru, tance, lidové hudby a krojů z celé Moravy proběhne v sobotu v Kulturním domě v Kralicích na Hané. Parket se otevře ve 20 hodin společným předtančením krojovaných Hanáků za doprovodu Hanácké dechové hudby Hulíňané. Po celý večer bude k tanci a dobré zábavě hrát špičková Cimbálová muzika DANAJ ze Strážnice. Hanácké folklorní soubory se představí, jak je neznáte, připraveno je pestré občerstvení, ochutnávka vín a losování tomboly.

Ples města Velká Bystřice

Hotel Zámek, Velká Bystřice, 27. 1., 19:00

V sobotu 27. ledna se bude od 19.00 hodin konat ples města Velká Bystřice v Hotelu Zámek. Těšit se můžete na skupinu Syrinx, cimbálovou muziku Záletníci a DJ'e Pata a Mata. Večerem bude porvádět Zuzana Vodičková a v rámci programu se představí sourozenci Daniel a Barbora Borůvkovi s ukázkami společenských tanců. Uvidíte i umělecké seskupení Postrpoi s dechberoucí light show.

FORTEXauto Šumperský ples

Dům kultury Šumperk, 9. 2.,  19:00

Šumperk se baví, tančí a vychutnává – takové je heslo i letošního ročníku FORTEXauto Šumperského plesu pod záštitou města Šumperka, který se letos bude konat ve stylu Velké Británie. O zábavu nebude nouze. Vystoupí Michal Hrůza, Václav Noid Bárta, Family Band s Pavlem Novákem mladším a chybět nebudou ani ukázky Tanečního Studia Tomáše Komendy, afterparty s DJs Radia Haná či zážitkový fotokoutek a k tomu všemu samozřejmě bohaté občerstvení.

The Ples

Výstaviště Flora Olomouc, 9. 2., 18:30

Tento unikátní Ples se bude konat v rámci třídenních oslav Olomouckého masopustu, které lidem ve městě připomenou krásu takřka zapomenutých tradic tohoto svátku. A jelikož symbolem masopustu jsou nejrůznější masky a ples je luxusní společenskou událostí, symbolem tohoto Plesu budou masky v benátském stylu.

Uničovský ples

Restaurace G Club, Uničov, 10. 2., 19:00

V sobotu 10. února se v G Clubu v Uničově koná již čtvrtý ročník společenské události s názvem Uničovský ples pod záštitou města Uničova – tentokrát ve stylu Velké Británie. Kromě bohatého občerstvení a vizuální show vás čekají vystoupení hlavního hosta večera Václava Noida Bárty a kapely Family Band v čele s Pavlem Novákem mladším či ukázky Tanečního Studia Tomáše Komendy. Těšit se můžete i na afterparty s DJs Radia Haná, zážitkový fotokoutek a spoustu dalšího.

47. Ples vousatých

Společenský sál Bouzov, 10. 2., 20:00

V obci Bouzov proběhne další ročník plesu s téměř padesátiletou tradicí, který potěší nejen pány s porostem na bradě. Letošní 47. Ples vousatých se koná ve Společenském sále Bouzov. K tanci i k poslechu zahraje skupina Halogen Olomouc. Těšit se samozřejmě můžete na bohatou tombolu a skvělé občerstvení.

Omega Olomoucký ples

NH Collection Olomouc Congress, 16. 2., 19:00

Black & white – to je téma letošního ročníku Omega Olomouckého plesu. A na co všechno se na největší plesové události roku 2018 můžete těšit? Společně se zážitkovou gastronomií a vizuální show vás čekají ty největší hvězdy. Jako exkluzivní zahraniční host vystoupí anglická hudební skupina EAST 17, z české scény to pak bude několikanásobná slavice Lucie Bílá a také Václav Noid Bárta. Celým večerem vás bude provázet nejoblíbenější televizní moderátorská dvojice Lucie Borhyová a Rey Koranteng. Chybět nebude ani bohatý a s tématem sladěný doprovodný program.

XXXII. Hanácké bál

Velký a Malý sál Záložny v Litovli, 16. 2., 20:00

Ani letos nebude chybět tradiční, v pořadí dvaatřicátý Hanácký bál. Stejně jako v loňském roce bude hrát kapela z Moravského Krumlova Fantastic Band a nebude chybět Hanácká môzêka a folklorní soubor Hanačka. Všichni, kdo si chtějí přijít zatancovat jak v tónu lidovém, tak i moderním, jsou zváni v pátek 16. února ve 20 hod. do Velkého a Malého sálu Záložny v Litovli.

V. Reprezentační ples na cucky

Dům U parku,  17. 2., 19:00

Tradiční reprezentační ples Divadla na cucky tentokrát proběhne v krásně zrekonstruovaných prostorách DOMU U PARKU. Můžete se těšit na New Street Band, DJ Reného, tombolu i zábavné soutěže o ceny. Výtěžek z akce využijeme k hrazení nákladů spojených s rekonstrukcí prostor našeho divadla.

Reprezentační ples Univerzity Palackého

NH Collection Olomouc Congress, 24. 2., 19:00

Celým večerem vás bude provázet Petra Němečková z Divadla Tramtárie, která uvede hned několik poutavých vystoupení. Můžete se těšit nejen na vzdušnou akrobacii v podání šálové tanečnice, ale také na předtančení a výuku tance s lektory z Klubu sportovního tance QUICK Olomouc. O hudební program se letos postará swingový orchestr Zatrestband a zlatým hřebem večera bude vystoupení skupiny Mňága a Žďorp. Těšit se můžete také na bohaté pohoštění, videodiskotéku a tradiční losování tomboly na závěr večera.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.