úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

KULTURNÍ PŘEHLED: Divadelní víkend pro děti i dospělé, přednáška, koncert a stand up comedy

O víkendu se můžete těšit na divadelní program pro děti i Moliérovu komedii. V týdnu vás ohromí přednáška horolezce o zdolání Himalájí, potěší degustace rumu a rozhodně pobaví legendární stand up comedy. Vyrazit můžete také na koncert či vernisáž.

Sobota 27. 1.

O Pračlovíčkovi s programem pro děti

Divadlo Tramtárie, Olomouc, 15:00

Báječný výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek. Trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit k čemu je dobrý oheň, jak vyzrál nad tyranosaurem a jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp. Kromě pohádky O pračovíčkovi se můžou děti těšit také na výtvarnou dílničku, fotokoutek a karaoke.

Neděle 28. 1.

Zdravý nemocný

Reduta, Olomouc, 19:00

Zdravý nemocný je Molièrovou poslední hrou. V jejím centru je hypochondr, jehož ztvárnil Karel Roden. Ten vzdor nashromážděnému bohatství netouží po ničem jiném, než být „nečistý, protivný, hloupý, nudný a mrzutý“ a nechat kolem svého lože kumulovat řadu pokryteckých figurek, vždy připravených vážnost jeho nemoci potvrdit a dobře na ní vydělat.

Pondělí 29. 1.

Radek Jaroš – „Koruna Himaláje“

Kino Metropol, Olomouc, 19:00

V pondělí se uskuteční přednáška nejúspěšnějšího českého himalájského horolezce Radka Jaroše. Ten před pár lety úspěšně dobyl poslední čtrnáctou osmitisícovku K2 a zapisuje se tak do síně slávy světového horolezectví. Je teprve 15. člověkem na světě, který získal tzv. Korunu Himaláje. Přednáška vychází z jeho více než 20 let dlouhé kariéry profesionála a přináší pohled do zákulisí velkých expedic, klukovských snů i splněných přání.

Úterý 30. 1.

Na Stojáka

S-klub, Olomouc, 20:00

Oblíbená stand up comedy Na Stojáka se vrací zpátky do Sklubu. Perfomeři se opět postaví za mikrofon a vymáčknou ze sebe to nejlepší. Tentokrát Vaše bránice přijede polechtat Daniel Čech, Karel Hynek a Lukáš Pavlásek.

Středa 31. 1.

Rumová degustace

Grill Pub Pod Lipami, Olomouc, 19:00

Pod vedením Lukáše Hlisnikovského během večera ochutnáte okolo osmi vzorků různých rumů, a to i s výkladem o jejich původu, výrobě a správné degustaci. Kromě kvalitního pití se můžete těšit i na skvělý raut od šéfkuchaře Zdeňka Svobody.

Čtvrtek 1. 2.

Magie v umění

Čajovna Kratochvíle, Olomouc

Po celý únor bude v Kratochvíli probíhat výstava obrazů Miroslava Mlynáře nazvaná Magie v umění. Vyrazit můžete i na vernisáž, která proběhne následující den po zahájení výstavy. Součástí vernisáže, jak slibuje autor, bude i malý exkurz do symboliky obrazů.

Pátek 2. 2.

Blues Power

Bounty Rock Cafe, Olomouc, 20:00

Olomoucká kapela Blues Power vystoupí ve svém domáckém Bounty Rock Café, kde se uskutečnil jejich první koncert před 14 lety. Tentokrát opět zahrají blues-rockové pecky interpretů jako SRV, Joe Bonamassa, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Philip Sayce a dalších. Předvedou i něco ze své vlastní tvorby a jako host na koncertě vystoupí Kateřina Dostálová .

Autoři | Foto divadlotramtarie.cz; kulturniportal.cz; kckamenice.cz; lukaspavlasek.cz; pixabay.com; icajove-more.cz; bluespower.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.