sobota 4. května 2024 Květoslav

KULTURNÍ PŘEHLED: Výroční koncert kapely Dymytry, divadelní komedie nebo filmový večer

O víkendu odstartuje kapela Dymytry své jarní turné k výročí patnácti let. V týdnu se nechte pobavit černou komedií v divadle a do kina si zajděte třeba na francouzský film.

Sobota 10. 2.

Dymytry / 15 let pod maskou

S-klub, Olomouc, 20:00

Kapela Dymytry se u příležitosti svých patnáctých narozenin chystá na turné, které trefně pojmenovala „patnáct let pod maskou“. První koncert proběhne v Olomouci a šňůra potrvá do poloviny května. Fanoušci se rozhodně mají na co těšit, protože kapelník Jiří Dymo Urban slibuje spoustu překvapení, chce totiž oslavu ve velkém stylu.  

Neděle 11. 2.

Příbuzné si nevybíráme

Reduta, Olomouc, 19:00

Na oslavu se sejdou tři bratři s manželkami, ale přímo bombou je příchod mladé vyzývavé sekretářky, která dokonale okoření rodinnou slavnost. Čí je to asi milenka? V hlavních rolích se představí Václav Vydra či Jan Čenský nebo Simona Postlerová.

Pondělí 12. 2.

Na shledanou tam nahoře

Kino Metropol, Olomouc, 14:00

Ani pod tou nejdokonalejší maskou se člověk neschová. Na konci světové války v jednom ze zbytečných útoků se nerozlučně spojí dva vojíni – účetní a umělec. Jeden totiž druhému zachrání život, avšak následně je sám zraněn v obličeji, který pak skrývá pod bláznivými maskami. Toto znetvoření ovlivní životy obou vojáků.

Úterý 13. 2.

Open Mic na cucky #24

Divadlo na cucky, Olomouc, 19:00

Další pravidelné setkávání nejen písničkářů se chystá v Divadle na cucky. Jako hlavní hosté vystoupí zpěvačka a básnířka Lada Šimíčková a klavírista a kytarista Ivo Cicvárek. Brněnská dvojice, která kombinaci šansonu, současné akustické hudby a jemné elektroniky doplňuje poetickými texty. V červnu 2017 jim vyšlo nové album Soukromé písně (Indies Scope).

Středa 14. 2.

Pastiche Filmz: Straight Outta Compton

Pastiche Filmz, Olomouc, 19:30

Ulice kalifornského Comptonu bývaly jedním z nejnebezpečnějších míst v Americe. Právě tady, v místě, jehož život řídily drogové gangy a pravidelné policejní šťáry, se narodila pětice kluků, kteří odsud dokázali vypadnout. Ze své frustrace, nenávisti a naštvání se rozhodli vyzpívat. Stvořili žánr zvaný „gangsta rap" a skupinu N. W. A., která patří k nejkontroverznějším hudebním sestavám historie.

Čtvrtek 15. 2.

Děkujeme, že zde kouříte

Divadlo Tramtarie, Olomouc, 19:00

Amorální, černočerná komedie, černější než plíce náruživého kuřáka. David Butler je šarmantní, pohotový a humorem sršící mluvčí amerického tabákového průmyslu. A spolu s ním se vydáte na zběsilou jízdu proklatě nekorektním mediálním světem, ve kterém existuje jediná opravdová svátost: Miliony dolarů!

Pátek 16. 2.

Verisáž / matter, colour and sound in motion

Druhý domov, Olomouc, 17:00

Expozice představí konceptuální malbu mladého olomouckého výtvarníka Marka Hrubého. Středobodem jeho práce jsou především studie prostoru a základních prvků, jež prostor ovlivňují. Vernisáž proběhne ve sklepní galerii Druhého Domova a jako host vystoupí Adéla Konečná se svým hudebním setem a opět nebude chybět umění, které pro napeče Barbora Svozilová.

Foto mastersofrock.cz; harlekyn.cz; divadlonacucky.cz; kinometropol.cz; pastichefilmz.org; divadlotramtarie.cz; restu.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.