pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Uzená Olomouc. Festival dobrého jídla na konci února provoní Korunní pevnůstku

PR článek

Druhý ročník festivalu, který potěší všechny milovníky zabijačkových specialit, proběhne v sobotu 24. února od desáté dopolední v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci. Kromě jídla potěší návštěvníky i bohatý doprovodný program pro gurmány a na místě se pobaví i děti.

Festival Uzená Olomouc je zaměřený na regionální produkty jako například uzené maso, zabijačkové speciality, pivo a další dobroty.  Hlavním bodem gastronomické části programu bude soutěž moravských uzenářů, kteří své produkty zpracovávají tradičním způsobem podle rodinných receptur. Na Uzené Olomouci 2018 se jich představí celkem šest.

„Festivalu Uzená Olomouc se kromě dalších zúčastní také domácí řeznictví a uzenářství Ráček. To bylo favoritem návštěvníků našeho festivalu, který jsme pořádali také v jiných městech několikrát po sobě. Letošního olomouckého vítěze však musí místní vybrat sami. Připravili jsme pro ně ochutnávku produktů od všech soutěžících, na jejímž základě zjistí, od jakého uzenářství nebo řeznictví jim chutná nejvíce,“ říká organizátor akce Pavel Pichler.

To však není vše, co se týká soutěží. Pro velké jedlíky připravili pořadatelé souboj v pojídání tlačenky a špekáčků na čas. Zvítězit však nejspíš nebude úplně snadné, účast totiž přislíbil i maxi-jedlík Jaroslav Němec, který už více než deset let objíždí celou republiku, aby soutěžil v pojídání čehokoliv.

Součástí Uzené Olomouce bude i kuchařská show s následnou ochutnávkou a škola vaření se zkušeným profesionálním kuchařem Karlem Nekolou nebo praktický workshop zaměřený na přípravu paštik a dalších masitých pokrmů.

Děti se na festivalu jídla budou moci zapojit do šifrovací hry "Hledej pana Buřtíka" a vyhrát zajímavé ceny. Budou pro ně připraveny také špekáčky, které si budou moci opéct s rodiči přímo na ohni. Kromě toho děti zjistí, jak vypadá opravdový flašinetář nebo harmonikář a jejich nástroje.

Celý den bude na Korunní pevnůstce probíhat farmářský a řemeslný trh, kde si návštěvníci budou moci nakoupit kvalitní šunky, sýry, koření, speciality ze zahraničí anebo pivo, kávu, medovinu a další lahodné nápoje.

„Vstupné za sto korun zahrnuje recept s kořením, ochutnávku uzeného, workshopy, ukázky, přednášky a překvapení. Děti do sto dvaceti centimetrů mají vstup na akci zdarma,“ uzavírá pořadatel akce Pavel Pichler.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.