sobota 20. dubna 2024 Marcela

KULTURNÍ PŘEHLED: Čokoládový festival či steakové hody, divadla, film a vernisáž výstavy

O víkendu nabídne Šantovka skvělou možnost si smlsnout na kvalitní čokoládě. V týdnu se ve Šternberku můžete těšit na životní příběhy filmových umělců, V Přerově zase na představení o Edith Piaf. A konec týden si dochuťte na steakových hodech.

Sobota 17. 2.

Čokoládový festival Olomouc

Galerie Šantovka, celý den

Do olomoucké Šantovky se po celý víkend můžete zastavit na kousek dobré čokolády.  Kromě ochutnávek je možné se dozvědět o historii čokolády či poznat netradiční recepty. Připraven je zábavný program, jehož součástí bude mimo jiné i kuchařská čokoládová soutěž.

Neděle 18. 2.

Pavla Loserthová – obrazy

Zámek Hranice

Umělkyně Pavla Loserthová je rodačka z Teplic nad Bečvou a výtvarné činnosti se věnuje od dětství. Náměty výstavy čerpají především z autorčina nejbližšího okolí, převážně prostředí města Hranic, a věnuje se také rostlinám, koníčku autorky. Je tedy kontrastem k předchozí výstavě, která byla tvořena obrazy ze vzpomínek na cesty v zámoří.

Pondělí 19. 2.

Římské noci

Kulturní dům Šternberk, 19:00

Poutavý a zároveň dojemný příběh dvou slavných osobností, italské herečky Anny Magnani a amerického dramatika Tennessee Williamse, který pojednává o jejich dlouhodobém a ryzím přátelství, o jejich láskách, radostech, vrcholech i pádech. Vše je zarámováno do padesátých a šedesátých let 20. století. Hrají Simona Stašová a Oldřich Vízner.

Úterý 20. 2.

Filmart: Cesta času

Muzeum umění Olomouc, 19:00

Bezmála čtyřicet let se ve vizionářské mysli jednoho z nejvýznamnějších amerických režisérů Terrence Malicka rodila myšlenka na ambiciózní esej, která nakonec dostala tvar filmu Cesta času. Snímek se nezbývá ničím menším než vznikem, vývojem a zánikem známého vesmíru. Rozšířenou celovečerní verzi doprovodil poetický komentář slavné herečky Cate Blanchett.

Středa 21. 2.

Edith Piaf – Milovat k smrti

Městský dům Přerov, 19:30

Strhující příběh sleduje životní cestu Edith Piaf, velké zpěvačky, která byla vždy a za všech okolností pevně rozhodnuta žít naplno, zpívat naplno, milovat naplno, až k samotné smrti. V hlavní roli se představí Světlana Nálepková a představení bude živě doprovázet Blue Angel Memory Band Jiřího Toufara.

Čtvrtek 22. 2.

Století Přerovska ve výtvarném umění

Galerie města Přerov, 17:00

Ve čtvrtek proběhne vernisáž k rozsáhlému výstavnímu projektu, který vzdává hold výtvarnému umění Přerovska od vzniku Československé republiky po současnost. Je realizován Galerií města Přerova a Výstavní síní Pasáž v rámci projektu 100letá Republika. Výstava potrvá do dubna.

Pátek 23. 2.

Steakové hody

Restaurace pod Lipami, Olomouc, 16:00

Od pátku a během celého víkendu se můžete těšit nejen na skvělé hovězí steaky z české farmy, vyzrálé americké či wagyu, ale také na jiné druhy masa.  Výběr bude široký, od zvěřinových přes husí a kachní, až po klokaní a pštrosí steaky. A k nim samozřejmě skvělé omáčky a přílohy.

Autoři | Foto cokoladovy-festival.cz; kultura-hranice.cz; bezzabradli.cz; muo.cz; mksvyskov.cz; prerovmuzeum.cz; pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.