pátek 26. dubna 2024 Oto

KULTURNÍ PŘEHLED: Bláznivá chorvatská komedie, koncerty, hostující divadlo a vernisáž

O víkendu se můžete s dětmi zajít podívat na vystoupení Michala Nesvadby. V týdnu je pak ne výběr ze dvou koncertů, divadelního představení nebo večera autorského čtení a hudby, proběhne také vernisáž.

Sobota 10. 3.

Michal na hraní

Kino Hvězda, Přerov, 10:00

Kouzelný Michal je první hračkou na světě, která si může vybrat, kdo si s ní bude hrát. Kdo to bude tentokrát? Michal ukáže dětem, že i s těmi nejběžnějšími předměty, které znají, si lze hrát. A samozřejmě také vyrobí mnoho rekvizit ze samolepící pásky.

Neděle 11. 3.

Básník, který málem zabil Hitlera

Kino Metropol, Olomouc, 17:30

V nedělním odpolední bude Metropol promítat bláznivou komedii, která vznikla pod režijním vedením Ivana-Gorana Viteze. Je z období druhé světové války a vypráví příběh básníka, který má za úkol napsat píseň, s níž jeho skupina vyhraje talentovou soutěž a vystoupí před samotným Adolfem Hitlerem.

Pondělí 12. 3.

Zabiják Joe | Divadlo Kalich

Divadlo na Šantovce, Olomouc, 19:00

Hostující Divadlo Kalich představí inscenaci, která je někde mezi komedií, sociálním dramatem, antickou tragédií a groteskní parodií. Zavede diváky do prostředí chudinské americké kolonie. V hlavních rolích se můžete těšit na Igora Chmelu, Marka Taclíka, Ivanu Jirešovou a další.

Úterý 13. 3.

XIII. Tiché úterý – Vize středního věku

Kratochvíle, Olomouc, 19:00

V čajovně Kratochvíle proběhne další Tiché úterý. Tentokrát ve večeru plném autorského čtení a hudby vystoupí redaktor a výtvarník Petr Pustoryj a Jiří Juráň, jenž proslul zejména svými vystoupeními ve slam poetry. Večerem Bude provázet František Vrba a bude i překvapení.

Středa 14. 3.

Mňága a Žďorp

U-klub, Olomouc, 20:00

Česká hudební skupina pocházející z Valašského Meziříčí dorazí koncertovat do Olomouce. Fanoušci se mohou těšit na nejlepší písně z dvanácti alb, které už má kapela na kontě. První album, vydané v roce 1991, nese název Made in Valmez a zatím poslední je nazváno Made in China.

Čtvrtek 15. 3.

René Hábl – Paralelní světy

Divadlo na cucky, Olomouc, 18:00

Koncem týdne se uskuteční vernisáž výstavy v Divadle na cucky. Tvorba Reného Hábla nezobrazuje svět vnější, ponechává jen jeho stopy a fragmenty skryté někde v minulosti. Přítomný okamžik je skryt pod závojem hledání. Obrazy jsou tvořeny ostrými kontrasty nebo na jednobarevném pozadí.

Pátek 16. 3.

Barbora Poláková

S-klub, Olomouc, 19:00

Na dalším koncertě tohoto týdne se představí Barbora Poláková se svou kapelou. Objedou celkem 12 koncertů napříč Českou republikou a jednou zavítají také na Slovensko. Můžete se těšit na písničky z nové desky, která vychází začátkem března, ale určitě bude i prostor na songy prvního alba.

Autoři | Foto mksvyškov; kinometropol.cz; divadlonsantovce.cz; slamovin.cz; u-klub; renehabl.com; woodmanproduction.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.