sobota 11. května 2024 Svatava

KULTURNÍ PŘEHLED: Vítání jara v zoo, divadelní představení nejen pro děti, AFOkino a koncerty

Tento týden se můžete těšit hned na dvě divadelní představení, jedno pro děti a druhé o nevychovaném dítěti. Také na koncert Monkey Business nebo narozeninový koncert Dalibora Jandy. A pro vědecké nadšence je připraveno vesmírné AFOkino .

Sobota 24. 3.

Vítání jara v Zoo Olomouc

Zoo Olomouc, celý den

Během prvního jarního víkendu proběhne v olomoucké zoo vítání jara. Těšit se můžete na zábavnou i poučnou Jarní stezku, kterou připravil DDM Olomouc. K vidění bude také velké množství nově narozených mláďat. Tak hurá do přírody.

Neděle 25. 3.

Tučňáci na arše

Divadlo na cucky, Olomouc, 14:00

Bůh má plné zuby zvířat, která se jenom hádají. Velká potopa se blíží a na Noemově arše platí přísná pravidla, od každého druhu přežijí dva exempláře. Co se stane s trojicí nerozlučných přátel tučňáků? Roztomilá groteska, která pobaví jak malé, tak dospělé děti.

Pondělí 26. 3.

Divadlo Letí: Bang

Divadlo hudby – Muzeum umění Olomouc, 19:00

Kam až vede benevolentní výchova? Ralf Bang je ukázkovým příkladem tyrana u moci, přestože je mu teprve pět let. Ani jeho rodiče, ani učitelé, ani útoky amerických dronů ho nezastaví na vzestupu. Svou sestru dvojče raději zardousí ještě v matčině lůně. Nikdo se mu nesmí postavit do cesty! Na jejím konci je jednoduché a přece tak mnohoznačné heslo: Make MY World great again!

Úterý 27. 3.

AFOkino: Nejvzdálenější: Příběh sondy Voyager

Kino Metropol, Olomouc, 20:00

Staňtě se svědky osudu průzkumných sond Voyager I. a II., které v roce 1977 vyslala NASA do vesmíru. Obě jsou teď biliony kilometrů daleko od Země, ponořeny hluboko ve vesmírném nekonečnu, daleko za hranicemi naší sluneční soustavy. Nesou tzv. Golden Records pro případné mimozemské nálezce, které obsahují fotky, písně a pozdravy ve světových jazycích.

Středa 28. 3.

Dalibor Janda „65“ – Říká si Hurikán

Kino Metropol, Olomouc, 19:00

Ve středu v Olomouci odehraje Dalibor Janda megakoncert v rámci své narozeninové tour. Vystoupí s kapelou Prototyp a jako Exkluzivní host se představí Jiřina Jandová. V bezmála dvouhodinové show si můžete užít ty největší hity české hudební legendy.

Čtvrtek 29. 3.

Monkey Business | Maximum power tour

S-klub, Olomouc, 18:00

Monkey Business vyráží na klubovou koncertní šňůru, která bude plná síly. Připravte se na silné písně, silné emoce, silné hlasy a silná světla. Přijedou k vám po silnici v silných autech. V novém roce pro vás zahrají několik zbrusu nových silných písní z připravovaného nového alba, které je před dokončením a vyjde již velmi brzy. Těšte se, bude to síla.

Pátek 30. 3.

Votchi

Bounty Rock Café, Olomouc, 20:00

Kapela Votchi oslaví letos 15 let působení na české hudební scéně. Na kontě mají tři vydaná studiová alba, živé DVD, předskakování kapelám jako The Whitesnake, Deep Purple Nazareth, Uriah Heep a mnoha dalším. Na rok 2015 připravily Votchi po sedmi letech zbrusu nové album, které budou představovat na plánovaných koncertech a festivalech.

Autoři | Foto pixbay.com; divadlonacucky.cz; muo.cz; kinometropol.cz; sokolovnaplana.cz; bountyrockcafe.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.