čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vůně tvarůžků zaplaví o víkendu Horní a Dolní náměstí, koná se Tvarůžkový festival

PR článek

Třetí ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu provoní 21. a 22. dubna Horní a Dolní náměstí. V kulturním programu vystoupí legendární skupiny The Tap Tap a Buty. Festival bude zároveň první akcí nové turistické sezony.

Samotný Tvarůžkový festival Olomouc s bohatým dvoudenním programem 21. a 22. dubna je ideálním startem do sezony.

Do třetího ročníku festivalu se zapojí více než 30 zástupců restaurací a bister z Olomouce a okolí pod záštitou projektu Ochutnejte Hanou a Garden Food Festivalu.

 Na řemeslném jarmarku se budou prezentovat prodejci spolku Moravská cesta, kteří nabízí výrobky pod značkou Haná – regionální produkt. Na Horním náměstí se lidé mohou těšit Cooking show s názvem Tvarůžky v kuchyni v průběhu staletí, jejímž hostem bude i primátor Staněk.

I když bude k dispozici 5,5 tuny syrečků, Olomoučané a návštěvníci města se nemusejí těšit jen na kulinářské zážitky. Po oba dva dny je připraven i řemeslný jarmark, který doplní nabídku prodejců sýrových specialit a regionálních piv. Kromě možnosti ochutnávek se mohou návštěvníci po oba dny těšit na bohatý kulturní program na obou náměstích. Na Horním náměstí to budou koncerty cimbálové muziky, ale i skupin The Tap Tap (v sobotu) nebo Buty (v neděli).

Pro letošní ročník město připravilo také první společné setkání nositelů příjmení Tvarůžková  - Tvarůžek v Olomouci. Nejvýznamnějším hostem setkání bude Zuzana Tvarůžková, redaktorka ČT 24, která vystoupí i v rámci gastro show.

Program na Dolním náměstí bude zaměřený na rodiny s dětmi. V něm je například představení Divadla Tramtarie, kouzelnická show, vystoupení  Čiperků nebo Revue z kafemlejnku od Hudebně dramatického studia Olomouc. Následovat budou žonglérská či kouzelnická show, vědecká show Pevnosti poznání či vystoupení dětské cimbálové muziky nebo Hudebního institutu. V průběhu Tvarůžkového festivalu mohou lidé nakoupit za zvýhodněnou cenu také turistickou slevovou kartu Olomouc region Card .

Více informací a detaily k programu jsou na adrese http://tvaruzkovyfestival.olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.