čtvrtek 28. března 2024 Soňa

United Flavour slaví desáté narozeniny v Olomouci

Kosmopolitní kapela United Flavour slaví 10 let existence klubovým turné. Do olomouckého U-klubu přijede už ve středu 26. listopadu a jako speciálního hosta si s sebou přiveze charismatického zpěváka Ucee.

Tři a půl roku se United Flavour neukázali v klubech! Ne že by snad klubové koncerty neměli rádi, právě naopak. Klubovky milují. To mateřské pudy svedly zpěvačku Carmen na dráhu profesionální matky. Zatímco muzikanti brázdili pódia s jinými zpěváky pod jménem Flavour Band a pracovali ve studiu, Carmen doma pečovala o svou ratolest. První roky intenzivního rodičovského dohledu už ale uplynuly, takže je nejvyšší čas vyrazit za fanoušky. Obzvlášť když se nabízí taková unikátní příležitost jako oslava kulatých narozenin.

Co bude obsahovat slavnostní tabule? Z nabídky hudebních lahůdek michelinských kvalit se na menu dostanou ty největší hitovky z obou desek Unity a Attitude. Aby byla tabule dostatečně pestrá, budou se servírovat i zbrusu nové pecky, které kapela připravuje na třetí studiovku. Ano, čtete dobře, chystá se nová deska. Pomyslnou třešničku na koncertním dortu budou představovat doprovodné vokalistky, které s United Flavour vystoupí poprvé právě v rámci výročního turné.

Jako speciální host vystoupí v Olomouci charismatický zpěvák Ucee, jemuž koluje v žilách egyptsko-tuniská krev. Uceeho tvorba nejde, stejně jako u United Flavour, charakterizovat pouze jedním žánrem. V jeho písničkách a energickém projevu se snoubí reggae, soul, hip hop a Ucee nezapře ani své arabské kořeny. S United Flavour je spojen již několik let, v roce 2011 hostoval na turné k desce Attitude a v roce 2012 mu vyšla sólová deska International Call, kterou produkoval basák a producent United Flavour Djei. Za posledních několik let Ucee odehrál více jak 400 koncertů po celé Evropě a severní Africe a vystupoval vedle zásadních jmen světového reggae a dancehallu.

United Flavour mají za sebou již deset úspěšných let na hudební scéně. Šestice skvělých hudebníků v čele s frontmankou Carmen dokáže naživo vytvořit elektrizující atmosféru, o které by mohly vyprávět stovky klubů a festivalů. Jejich moderní mix reggae, world music, latina a hiphopu si našel tisíce fanoušků nejen v České republice, ale i po celé Evropě. Za dobu své existence navštívili United Flavour také řadu evropských zemí a vystoupili na zásadních reggae festivalech (Rototom Sunsplash, Ostroda Reggae Festival). Poštěstilo se jim také hrát po boku takových hvězd, jako jsou Manu Chao, Shaggy, Max Romeo, Gentleman, Buju Banton a další. První úspěchy sklízeli již díky svému demu v roce 2005, které díky pestrému mixu hudebních žánrů rozvířilo stojaté vody na české hudební scéně. Jejich první album Unity s hity Revolution, Que No a Babylon vyšlo v roce 2007. V roce 2011 vydala kapela zatím poslední album Attitude, na kterém se podíleli lidé čtrnácti národností. V současnosti United Flavour pracují na třetí studiové desce.

Vstupenky v předprodeji pořídíte v kamenných předprodejích U-klubu v Olomouci: IC radnice, IC ČD hl. nádraží, bar klubu a také na www.ticketstream.cz a www.smsticket.cz. 

Nový klip Attitude: https://www.youtube.com/watch?v=2td6MmUlUEI

Událost na Facebooku:
https://www.facebook.com/events/704267836329801

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.