středa 24. dubna 2024 Jiří

Na Fuckup Night v Metropolu uslyšíte průsery šéfkuchaře Entrée i lidí kolem Kefíreru

Škodolibost je přirozená lidská vlastnost. Občas nás ovládne každého z nás a my se zasmějeme na účet někoho jiného. Oslava příběhů kdy vše nešlo podle plánu se připravuje na středu 2. května v kině Metropol. Napadlo by vás ale, že z těchto situací můžete i poučit?

FuckUp Nights je série pravidelných setkání, během kterých známé osobnosti mluví nikoli o svých úspěších, ale naopak o věcech, co se zrovna dvakrát nepovedly. Jedná se o celosvětové hnutí s původem v Mexiku, kde se v roce 2013 první FuckUp Night uskutečnila. Dnes se koná každý měsíc ve více než 130 metropolích světa. A 2. května se první vydání uskuteční i v Olomouci.

Setkání mají za cíl především oslavit neúspěch, jakožto zcela přirozenou a přínosnou součást lidského života. Z neúspěchu je třeba se poučit a nechat si jím rozšířit obzory. Hosté ve svých krátkých přednáškách (cca 10 minut) promluví o svých největších fuckupech a rozeberou, co si z daného neúspěchu odnesli a co by dnes třeba udělali jinak. Někdy nám totiž jeden neúspěch dá mnohem více než tisíc úspěchů.

Na koho se můžete těšit? Na pódium olomouckého kina vystoupí 5 osobností, zastoupené budou oblasti designu, architektury, marketingu, start-upů i gastronomie. Během večera se představí Anna Marešová, úspěšná designérka, která se proslavila zejména erotickými pomůckami Whoop.de.doo, za něž získala i ocenění Red Dot Award. Příběh o 400 lahvích Kefíreru, čistě bílého mléčného nápoje přijedou odvyprávět tvůrci této sarkastické kampaně a produktu - David Koutný, Lukáš Lukeš a Tomáš Musil. S fuck-upy z oblasti architektury a byznysu se svěří Ondřej Chybík, spoluzakladatel úspěšného architektonické studia Chybik + Kristof Architects & Urban Designers. V Olomouci jistě není potřeba představovat Přemka Forejta, který vynesl Olomouc na gastronomické nebe. Jaké průšvihy se mohou stát v kuchyni? Dozvíme se od něj na FuckUp Night. Pětici uzavírá absolventka olomoucké právnické fakulty Pavlína Zychová, která letos získala ocenění TOP ženy Česka v kategorii Startupy.

„Akce jistě zaujme každého, kdo v sobě má špetku škodolibosti. Naši hosté uměli své neúspěchy obrátit v úspěch, uměli se z nich ponaučit a nebrali je jako prohru. Akce rozhodně není o tom, že se budeme jen škodolibě smát nezdarům řečníků,” komentuje přípravy Radek Holík, který spolu s ostatními členy týmu akci připravuje. Akci moderuje Tomáš Studeník, který už v roce 2014 přivezl formát Fuckup Nights do Prahy, organizátorem je pak tým z coworkingu Vault 42.

Vstupenky na akci koupíte na pokladně kina Metropol nebo na této webové stránce. Více informací zjistíte na facebokové stránce FuckUP Nights Olomouc.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.