pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Surround of Unity po šesté: festival plný hudby a nového cirkusu opět v Olomouci

Vystoupení kapel LIVE MUSIC SUPERHEROES nebo PLEASE THE TREES, workshopy, žongléři, akrobaté, zahraniční hosté i bohatý celodenní program pro děti - nejen to slibuje multižánrový festival Surround of Unity. Letošní šestý ročník se uskuteční již tradičně v olomouckém S-Cube v sobotu 22. listopadu.

Surround of Unity je jediným festivalem na střední Moravě, který se věnuje novému cirkusu. Výtěžek ze vstupného pravidelně putuje na konto dětského domova v Olomouci.

Odpolední program začíná v 13:00 zájmovými dílnami neboli workshopy a je určen nejen dětem. Kromě žonglování, výtvarné dílny a pantomimy se na návštěvníky těší i lektorky závěsné akrobacie z Cirkusu TeTy.

Workshopy se během dne postupně změní v Galashow, která odstartuje řadu výjimečných vystoupení. Vše by mělo začít kolem 17:30. Zahraničním hostem bude rakouská písničkářka ALICIA EDELWEISS, která vystoupí společně s žonglérem MÁRIEM v performance nazvané Tollhaus. Následovat bude divadelní improvizace uskupení MIMONI, které vzniklo pod hlavičkou ostravského Cirkusu trochu jinak. CINK CINK CIRK vystoupí s pouličním představením BUM, které kombinuje akrobacii, žongláž, divadlo a živou muziku. Cink Cink Cirk se v Olomouci představili již loni a do S-Cube se velmi těší. Věřím, že se nám i letos podařilo namíchat pestrý a bohatý program,“ prozradil k části festivalu Jan Hlavsa, organizátor festivalu.


Na Surround of Unity se představí také Ondřej Holba, který je studentem pražské DAMU a vystoupí se svou diplomovou prací – Piece of Glass. Diváci se tak mohou těšit na profesionální koláž pantomimy, fyzického divadla a kontaktní žongláže. Chybět nebude ani známý akrobatický CIRKUS TETY. „Dvě akrobatky uvedou krátký příběh o tom, jestli má smysl čekat, až nám někdo zavolá. Večer pak v rámci hudebního programu vystoupí uskupení FIRELOVERS, které nám předvede originální světelnou show, kterou tento pražský soubor připravuje speciálně pro nás. Celý den zakončí vystoupení tří kapel - LIVE MUSIC SUPERHEROES, PLEASE THE TREES a BUNNY KLUB. Doufám, že si z programu každý vybere to své. Rádi mezi námi přivítáme jak rodiny s dětmi, tak i milovníky divadla, hudby či nového cirkusu,“ pozval závěrem Jan Hlavsa.


Výtěžek ze vstupného půjde již tradičně na dobrou věc, konkrétně na dětský domov v Olomouci. V průběhu let se festivalu podařilo vybrat 32 000 a organizátoři doufají v hojnou účast a další příspěvek dětem bez rodičů. Vstupenky na Surround of Unity můžete pořídit na místě za 130 Kč. dospělý, 70 Kč do 14 let, úplně malé děti mají vstup zdarma.


Program:


WORKSHOPY 13:00 - 17:30
žonglování, závěsná akrobacie, pantomima, výtvarný koutek

GALASHOW:
17:30 ALICIA a MARIO - Tollhaus /performance/
http://aliciaedelweiss.bandcamp.com/

18:00 MIMONI - Improshow /interaktivní divadlo/
http://www.cirkusjinak.cz/

18:45 CINK CINK CIRK - BUM /performance/
https://www.facebook.com/CinkCinkCirk

19:30 ONDŘEJ HOLBA - Piece of glass /pantomima/

20:00 CIRKUS TETY - Bedřich trailer /aero-acro/
http://www.cirkustety.cz/

21:00 LIVE MUSIC SUPER HEROES /gypsyjazz/
https://www.facebook.com/pages/Live-Music-Superheroes/353861904733211?fref=ts

22:00 FIRELOVERS /Light performance/

22:30 PLEASE THE TREES /indie, alternative/
http://www.pleasethetrees.com/cs

23:30 BUNNY KLUB

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.