sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTOGALERIE: Na historicky prvním FuckUp Night v Olomouci bavili svými průsery Přemek Forejt i Kefírer

Středeční večer patřil v kině Metropol neotřelé akci s názvem FuckUp Night. Jak název akce napovídá, hlavním tématem večera byly neúspěchy. Na akci se sešli 4 nadaní lidé, kteří mluvili o tom, že jejich cesta za úspěchem nebyla vždy pohádková.

Akcí provázel Tomáš Studeník, který zaštiťuje organizaci FuckUp Nights v České republice, jde totiž o celosvětový formát, který vznikl v Mexiku.

Na prvním olomouckém vydání se představila Pavlína Zychová, absoventka olomoucké právnické fakulty, nyní jedna z neúspěšnějších žen v oblasti startupů. Pavlína mluvila o tom, jak se od práv dostala k budování startupu pro oblast hotelnictví, a že někdy musíte proinvestovat několik milionů a zcela přepracovat vlastní produkt, abyste se dobrali výsledku, který bude smysluplný a úspěšný.

Osobní rozměr měla prezentace Přemka Forejta, šéfkuchaře olomoucké restaurace Entrée. Přemek prezentaci pojal jako vlastní zpověď a podělil se s diváky o to, jaká byla jeho cesta z gastronomického světa v Londýně do Olomouce.

O jeden z nezdarů se s olomouckým publikem podělil i brněnský architekt Ondřej Chybík ze studia Chybík+Kryštof architects & urban designers. Ondřej divákům svěřil, jak se mu nechtěně “podařilo” brněnské centrum zaplavit auty. Překvapivým důsledkem jeho “fuckupu” bylo, že se tak spousta lidí začala zajímat o veřejné prostranství. Při jeho prezentaci by jednoho mohlo napadnout staré rčení Účel světí prostředky. Není snem každého architekta, aby se lidé více zajímali o své okolí?

Večer zakončila prezentace dvojice, která stvořila fenomén Kefírer. Příběh o tom, jak vznikla kampaň na neexistujícího vůdce všech kefírů rozesmál celý sál. Rada dvojice stojící za kampaní Kefirer byla jednoznačná - mít úspěšnou marketingovou kampaň na neexistující produkt se úplně nevyplácí. Lidé po vás ten produkt totiž můžou začít požadovat.

Oslavu neúspěchů přišlo do kina Metropol zhlédnout na 300 návštěvníků. Velkým pozitivem jistě byla neformální atmosféra celé akce. Návštěvníci se pak mohli po akci v kině zdržet a popovídat si s prezentujícími nebo organizátory akce. Těm se během příprav také přihodil nejeden “fuckup”. 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.