pátek 29. března 2024 Taťána

Přerovské pivní slavnosti se konají už tuto sobotu, lákají na Mňágu, Michala Hrůzu, Pekaře i Penzistor

Už tuto sobotu 19. května se na přerovském výstavišti uskuteční Přerovské pivní slavnosti. Brány výstaviště se pro veřejnost otevřou v jedenáct dopoledne a kromě piv různých značek potěší návštěvníky i hudební program, o který se postarají Mňága a Žďorp, Michal Hrůza, Jakub Děkan, Pekař, Penzistor nebo Brixtn.

Bližší informace o programu a vstupenkách najdete na stránkách festivalu.

Mňága a Žďorp

Rocková hudební skupina z Valmezu. Formovala se od roku 1983. Často se měnilo složení kapely. Zpočátku vystupovala pod názvem Slepé střevo, členové Mňágy současně působili i v jiných kapelách (Velký plytkoš, Happyend). Tyto kapely však zanikají a od roku 1987 se již hovoří jen o skupině Mňága a Žďorp. Do povědomí se dostala především hitem „Hodinový hotel“, který je první skladbou na debutovém albu skupiny, nazvaném příhodně Made in Valmez (1991). Poslední, již třinácté řadové album, vyšlo 3. března 2017 a jmenuje se Třínohý pes. Na českém hudebním webu iREPORT získala tato deska vysoké hodnocení a recenzentka pochválila desku za lehkost a hitovost. Zvláštně znějící slova tvořící název skupiny pocházejí ze slezského dialektu. Mňága a Žďorp patří mezi nejvýraznější hudební kapely české porevoluční éry.

Michal Hrůza

Český zpěvák a zakládající člen skupiny Ready Kirken. Hudbě se začal věnovat na střední vojenské škole, kde byl členem školní hudební skupiny a kde hrál amatérské divadlo. Po maturitě založil punk rockovou kapelu Brambory a hard rockové trio 51. chvíle. V roce 1993 se odstěhoval do Pardubic, kde hrál tři roky ve skupině Anachronic. V roce 1996 založil skupinu Ready Kirken, s kterou natočil pět hudebních alb a napsal pro ni více než padesát písní a textů. Jeho skladba pro Anetu Langerovou Voda živá byla v letech 2005 a 2006 hitem roku. V roce 2006 byl z kapely vyloučen, a tak stál u zrodu jeho nové Kapely Hrůzy. Natočil alba Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Podílel se i na hudbě k filmu Lidice (2011) a filmu Martin a Venuše (2012). Je autorem i mnoha televizních znělek.

Jakub Děkan

V soutěži Československo má talent v roce 2012 vystupoval se svou dřívější hudební skupinou Just Try. Společně s raperem Pauliem Garandem nazpíval píseň Pavučina lží. Kromě Paulieho Garanda spolupracoval také několikrát s ATMO music, kterým navíc hostoval při jejich tour. Dále nazpíval singly s UDG, Rybičkami 48, Marpem a pod produkcí DJ Wiche společný song s Moja Reč. V prosinci roku 2014 vydal svůj první sólo song s názvem Řidičák, který mu produkoval ODD z ATMO music. Společně se zpěváky Pavlem Calltou a Martinem Harichem objížděl několik českých měst v rámci společného turné Redhead Music Tour v roce 2016. V roce 2017 pak jarní turné spolu se zpěvákem Pekařem s názvem Malý Velký Tour. Nyní také koncertuje se svou vlastní skupinou Jakub Děkan & band.  Jakub se jeví jako pozitivní člověk a své vystoupení vždy doprovází humornými poznámkami a tanečními kreacemi.

Pekař

Hudbě se začal věnovat v patnácti letech. Svou hudební kariéru považuje za souhru náhod: „Nečekal jsem, že song Tančím bude mít milion zhlédnutí, ostatně nečekám úspěch u žádné písničky. Když se nechytne, tak co. A v opačném případě jsem mile překvapený. Ve svých skladbách často zpívá o vztazích a jejich koncích, o klišé,“ říká. V roce 2016 uspěl s písničkami Bůh, Tančím a Za tebou, které předznamenaly jeho vůbec první debutové album s názvem Pekař. V roce 2016 se také stal Českým slavíkem v kategorii Objev roku. Dlouhodobě spolupracuje s kapelou Rybičky 48, s níž natočil skladbu Chtěl jsem tím říct a odstartoval ní svou koncertní šňůru Kamarádi Tour. Členy své kapely představil jako Lukáše Netíka (baskytara, zpěv) a Ondřeje „Showkup“ Soukupa (bicí, zpěv).

Penzistor

Originální „mladá“ kapela z Přerova složená ze zkušených muzikantů postaršího designu. Penzistor hraje zcela neotřelý rock nazývaný pracovně „děd metál“. Složení kapely ja následující. Jiří Štěpánek – krásný zpěv, Jaroslav Macíček – pěkná kytara, pěkný zpěv, Libor Trucálek – bezkrká basa,řev, Robert Tšpon – dřevěné bicí, velmi pěkný zpěv. S nápadem založit kapelu přišel basák Libor Trucálek v roce 2012,když po cestě z občerstvovací stanice upadl na hlavu. Kapela hraje pro radost, bez stresu a především s cílem bavit lidi. K tomu napomáhají i originální kostýmy. Koncerty Penzistorů jsou proto vždy skvělá pódiová show, při níž se diváci rozhodně nenudí. Rockovým fanouškům jsou jejich jména určitě povědomá. Jejich hudební kariéra je propojená s legendami jako jsou Věra Špinarová, Pavel Novák, či skupiny Pirillo, Synkopa, Titanic, Regon, Van Halen, Deep Purple. V repertoáru Penzistorů naleznete výhradně vlastní tvorbu, žádné ukradené písničky. Každá skladba je z trošku jiného soudku.

Brixtn

Čtyřčlenná indie-electro popová skupina zpívající česky.

Autoři | Foto Facebook Přerov Pivní Slavnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.