čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

V Olomouci se sešel československý výběr pro mistrovství světa v Performing Arts

Osm žen a dívek bude reprezentovat Českou republiku a Slovensko na letošním Mistrovství světa v interpretačním umění (World Championships of Performing Arts - WCOPA), které proběhne od 6. do 15. července v Los Angeles. Soutěží v něm účastníci z šedesáti států světa v pěti kategoriích - hudba, tanec, zpěv, herectví a modeling. Česká výprava letos jede do Ameriky poosmé, ovšem jako československý tým poprvé. Soutěžící budou bojovat o stipendia na prestižních uměleckých školách v USA v hodnotě čtvrt miliónu dolarů. Osm československých reprezentantek vzešlo ze dvou stovek přihlášených v národním kole, v Olomouci proběhla poslední koordinační schůzka před červencovým odletem.

Součástí letošního týmu bude i Sára Lamprechtová z Ostravy, která se v roce 2017 zúčastnila soutěže WCOPA v kategoriích tanec a herectví. Mezi své úspěchy může zařadit dvě bronzové medaile z početných kategorií Jazz a Contemporary. Kromě toho byla jako jedna z mála oceněna měsíčním stipendiem do slavného Millennium Dance Complex v Los Angeles. „WCOPA mi přinesla mnoho nových kamarádů po celém světe, mohla jsem si také vyzkoušet workshopy se slavnými osobnostmi z tanečního a muzikálového světa, zasoutěžit si v opravdu silné světové konkurenci a být ohodnocena profíky ze showbyznysu. Samozřejmě jsem si užila i nádhernou dovolenou. V létě opět letím do L.A., kde budu součástí týmu a budu čerpat své stipendium v Millennium Dance Complex Hollywood," popsala Sára.

Mezi další úspěšné účastníky světového šampionátu v interpretačním umění patří například i Tereza Anna Mašková, letošní finalistka právě probíhající pěvecké soutěže SuperStar, která se WCOPA účastnila a postoupila do finální show v roce 2014. Opakovaně na WCOPA vystupovala také úspěšná česká zpěvačka Katie Kei, která se účastnila dvou ročníků v letech 2015 a 2016.

Letošní soutěžící

  • Sabina Ulmanová - Olomouc - zpěv
  • Michaela Suchá - Brno - tanec, modeling
  • Kateřina Procházková - Frýdek-Místek - aerobic, modeling
  • Oldřiška Neumannová - Kolín - akrobatický tanec, latina
  • Natálie Romportlová - Kolín - akrobatický tanec, latina, fotomodeling
  • Duet - Oldřiška + Natálie
  • Michaela Mojtová - Liptovský Hrádek - tanec
  • Zuzana Trojáková - Martin - tanec

Tisková zpráva | Foto Daniel Schulz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.