sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jubilejní desátý ročník Colores Flamencos rozžhaví španělskými rytmy olomoucká náměstí i výstaviště

PR článek

Od čtvrtku 26. července do neděle 29. července to bude v Olomouci žít Španělskem. Koná se zde totiž jubilejní 10. ročník unikátního festivalu Colores Flamencos. Program nabídne například koncerty na náměstí či galavečer s hvězdami flamencového baletu Nuevo Ballet Español z Madridu.

V průběhu Colores Flamencos na konci července můžete čekat roztančená olomoucká náměstí, flamencové workshopy, koncerty, gastronomické večery a famózní galavečer, který bude vrcholem celého festivalu, a na kterém vystoupí soubor Nuevo Ballet Español přímo z Madridu. Galavečer se koná 27. července v pavilonu A Výstaviště Flora a návštěvníci se můžou těšit na představení Titanium, v němž se poprvé spojilo flamenco s tanečními styly, které vznikaly na ulicích velkoměst. Hip hop, break dance a flamenco se tak na pódiu v podání šesti brilantních tanečníků promění v úchvatnou podívanou, podpořenou skvělými hudebníky a stylovým nasvícením. Hudební stránku projektu si vzal na starost známý skladatel Hector Gonzáles Sánchez, jenž je také autorem soundtracků k řadě španělských filmů. Tento soubor patří mezi nejuznávanější taneční soubory v Evropě a jejich představení mají neopakovatelnou atmosféru.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal, popř. osobně v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci.

Celý program letošního festivalu najdete na facebookových stránkách nebo na oficiální facebookové události akce.

Závěr festivalu bude patřit španělskému kytaristovi jménem Rubéna Parejo, který patří k nejvýznamnějším španělským umělcům. Pravidelně vystupuje na mezinárodních festivalech a soutěžích, odkud si přiváží mnohá ocenění. V současné době je profesorem valencijské konzervatoře a ředitelem festivalu Certamen Internacional de Guitarra “Luys Milán”. V rámci dalšího programu můžou hosté festivalu navštívit koncert veselé kapely španělských muzikantů Rumbaglia. Ti se prezentují směsicí několika hudebních stylů a svou živelností rozhodně nenechají nakoho jen tak postávat. Koncert se uskuteční 28. července v Morgan´s restaurantu na Mlýnské ulici.

Doprovodný program dále pokračuje filmovou přehlídkou v kině Metropol, dny španělské kuchyně v hotelu NH Collection Olomouc Congress, workshopy, fiestou na Horním náměstí a dalším programem.

 

Autoři

Štítky Colores Flamencos, Španělsko, festival, kultura, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.