pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Historické slavnosti v Třeboni zpestří novinka v podobě promítání do vodní stěny

PR článek

Do jihočeské Třeboně se i letos na dva dny vrátí jeden z nejznámějších českých rybníkářů Jakub Krčín a jeho doprovod. V pátek večer 20. července a celou sobotu 21. července se s ním budete potkávat v pivovaru Bohemia Regent, na Masarykově náměstí, v zámeckém parku. Po nočním průvodu bude poprvé možno z hráze rybníka Svět vidět v Třeboni water screen show, nebo-li promítání do vodní stěny, s ohňostrojem. To vše při tradičních Historických slavnostech.

Koncert Jakuba Smolíka, který v pátek 20. července na nádvoří pivovaru Bohemia Regent přivítá slavného jmenovce Jakuba Krčína, letošní Historické slavnosti v Třeboni zahájí.

Stavitele rybníků a jeho doprovod bude možné potkávat celou sobotu. Na hlavní scéně na Masarykově náměstí určitě dohlédne na šermířské souboje, s ostatními návštěvníky Třeboně zhlédne ukázky renesančních tanců, kejklířská vystoupení a vlajkovou show, poslechne koncert renesanční a středověké hudby chomutovské skupiny Arcus.

Na scéně v zámeckém parku budou připraveny soutěže pro děti, ukázky historických řemesel a sokolnictví, drezury fríských koní, loutkové pohádky a trenažér lovu ryb na udici.

Letošní 21. ročník slavností uzavře noční průvod městem, odjezd Jakuba Krčína do tmy nad hladinou rybníka Svět a letos ve spolupráci s Rybářstvím Třeboň poprvé také audiovizuální show – promítání do vodní stěny s ohňostrojem.

Podrobný program najdete na webech Informační servis města Třeboň nebo na Jižní Čechy.

Štítky kultura, Jakub Krčín, festival, rybník, Svět, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.