pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: 2300 diváků si užilo šestidenní Olomoucké shakespearovské léto

Vyprodaná představení, příjemná atmosféra a potlesky ve stoje, v takovém duchu se nesl celý festival Olomoucké shakespearovské léto, který letos už potřetí uspořádalo olomoucké Divadlo Tramtarie. Festival obsadil na týden krásné prostředí parkánových zahrad Uměleckého centra Univerzity Palackého. Během šesti dnů zahrálo Divadlo Tramtarie šest večerních představení a dvě pohádky. Na festival dorazilo přes 2300 diváků.

První dva večery patřily letní komedii Po stopách něžného muže, nechyběl ani kultovní Kabaret nahatý Shakespeare, který na festivalu oslavil 107. a 108. reprízu. Představení navštívil i ministr kultury Antonín Staněk a rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller. Stejně jako loni vystoupili i Herci Na ležáka, tedy herci Divadla Tramtarie a Moravského divadla Olomouc se svými stand-up výstupy. Festival pak zakončila černá komedie Divoké historky v režii Filipa Nuckollse.

Pro děti zahrálo Divadlo Tramtarie pohádku Princ Bajaja a pohádku O pračlovíčkovi na nádvoří Uměleckého centra. A přestože pohádku O pračlovíčkovi hraje divadlo už 8 let a má za sebou přes 450 repríz, opět ji navštívilo na 150 diváků. Divadlo Tramtarie v rámci festivalu představilo také nový tramtakaravan, který posloužil jako pokladna.

I přes drobnou nepřízeň počasí v podobě náhlé průtrže mračen u komedie Po stopách něžného muže a mírného deště během posledního večera, kdy se uváděly Divoké historky, navštívilo festival Olomoucké shakespearovské léto přes 2300 diváků.

„Jsme nadšení, původní kapacita byla 350 míst a téměř u všech představení jsme nakonec pro obrovský zájem kapacitu ještě navyšovali. Navíc každý večer jsme sklidili nadšený potlesk ve stoje a divácké ohlasy jsou opravdu skvělé. Už teď máme nové nápady na příští ročník," uvedla Petra Němečková, ředitelka Divadla Tramtarie.

Tisková zpráva

Štítky kultura, divadlo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.