sobota 20. dubna 2024 Marcela

Zaparkuj zakončí ve čtvrtek parkovou sezónu neformálním plesem ve Smetanových sadech

Letní sezónu plnou filmových projekcí, tančíren, kvízů či sportovních aktivit v olomouckých parcích zakončí univerzitní iniciativa Zaparkuj neformálním plesem ve Smetanových sadech. Ten nabídne ve čtvrtek 30. srpna nejen taneční lekce pod dohledem profesionálů, ale také módní přehlídky, workshopy pro malé i velké či dvě kapely na dvou pódiích. Swingové rytmy bude reprezentovat Petra Borovičková TRIO z Brna, latinskoamerické tance pak češko-kubánské seskupení Dos Cubanas.

V parcích se s našimi aktivitami pohybujeme už pátým rokem, a tak jsme se rozhodli toto výročí i závěr prázdnin oslavit nějak netradičně právě v prostředí parku. Tak vznikl nápad na neformální ples s názvem Smetanový sad,“ dodává Ondřej Martínek, koordinátor projektu Zaparkuj. Celému plesu bude dominovat divadelní stan postavený nadohled od altánu ve Smetanových sadech. V něm se uskuteční lekce swingu, vystoupení swingového tria Petry Borovičkové, losování tomboly i afterparty. Druhá část programu zaměřená na latinskoamerické rytmy se uskuteční v altánu a v sále Restaurace Fontána. „Olomoucké lektorky provedou návštěvníky energickou kubánskou salsou, smyslným brazilským zoukem i romantickou bachatou z Dominikánské republiky. Vše naučené si pak budou moci tanečníci vyzkoušet při vystoupení česko-kubánské kapely Dos Cubanas,“ vypočítává z programu Martínek.

V průběhu odpoledne a večera dojde také na módní přehlídky, workshop moderního výrazového tance nebo hezky nasvícený park. Hladové krky nasytí lokální gastronomie a připravena bude i odpočinková zóna Zaparkuj s půjčovnou dek, deskových her a sportovního vybavení. Celá akce je veřejnosti volně přístupná.

PROGRAM

17.00 Open

Altán u Fontány

18.00-20.00        Worskhop & tančírna - Salsa, zouk a bachata

V altánku vás naučíme základní kroky a figury tří latinskoamerických tanců: veselou a energickou kubánskou Salsu, smyslný brazilský Zouk a romantickou Bachatu z Dominikánské republiky. Na workshopech jsou vítáni i úplní začátečníci – začneme opravdu od základů, ale naučíme se i jednoduché figury, se kterými pak budete zářit na latino tancovačce. Není nutné přijít v páru. Doporučujeme pohodlnou obuv bez podpatků.

Lávka Smetanovy sady

18.00-18.40        Exhibice šátkové akrobacie

Restaurace Fontána

18.30-20.00        Jitka Holíková - Workshop moderního výrazového tance

Návštěvníci taneční dílny si vyzkouší techniky, které se zaměřují na poznávání vlastního těla a celkové uvolnění. K účasti nejsou nutné žádné taneční zkušenosti, důležitý je pouze zájem o pohyb a chuť pracovat s vlastní kreativitou. Kromě individuálních technik, které dávají prostor pro rozvíjení vlastního přístupu k pohybu, si společně zatančíme i krátkou variaci.

20.00-20.20        Módní přehlídka KlérFeld
V módní přehlídce Vám představíme novou kolekci svatebních šatů z ateliéru KlérFeld inspirovanou přírodou, lehkostí materiálů a luxusními krajkami. Kolekce má výstižný název Sen noci svatojánské. Kolekce KlérFeld je ručně šitá, přímo na tělo. Nevěsta má možnost vybrat si šaty z naší kolekce jak na půjčení, tak na prodej nebo šití šatů na zakázku.

20.30-23.00        Dos Cubanas (CZ/Kuba)
Dos Cubanas hrají kubánskou a latinsko americkou hudbu stejně jako světové hity 80. a 90 let. Kubánskou zpěvačku Tandu můžete znát například z Mamba Show Haliny Pavlowské, zatímco pianistu Milana jste jistě slyšeli ve světově proslulé skupině Kale. Flétnistka Vicky, rovněž původem z Kuby, je zase známá ze spousty kubánských hudebních uskupení a Mario působil v různých kapelách, z nichž nejznámější byla jazz funková skupina Khetane.

21.30-21.50        Módní přehlídka KlérFeld
V módní přehlídce Vám představíme novou kolekci svatebních šatů z ateliéru KlérFeld inspirovanou přírodou, lehkostí materiálů a luxusními krajkami. Kolekce má výstižný název Sen noci svatojánské. Kolekce KlérFeld je ručně šitá, přímo na tělo. Nevěsta má možnost vybrat si šaty z naší kolekce jak na půjčení, tak na prodej nebo šití šatů na zakázku.

Taneční stan

18.00-20.00        Swingstones: Swingová tančírna

Zveme všechny swingem políbené i nepolíbené na swingovou tančírnu kombinovanou s tanečními lekcemi pro všechny swingem nepolíbené i starší a pokročilé. A pokud nemáte někoho do páru, nevadí, určitě si u nás někoho na tanec najdete. Swing je tanec přátelský, proto se nebojte družit s ostatními tanečníky.

20.00-22.00        Petra Borovičková TRIO
Brněnská kapela hrající především swing, jazz-latin, gypsy music, pop a další populární žánry vystoupí v rámci akce se swingovým repertoárem. Většinou můžete TRIO slyšet ve složení zpěv Petra Borovičková, klavír Roman Horváth a kontrabas Hana Paculová. V Olomouci pak jejich trio doplní gypsyjazzový kytarista Jan Zábojník, který svou hrou podpoří swingující rytmus k tanci!

22.00       Losování tomboly

22.10-00.00        Swingová tančírna – djs

 

 

 

Tisková zpráva

Štítky Zaparkuj, ples, Smetanovy sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.