pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kino Metropol oslaví 85. narozeniny projekcí němého filmu s živou hudbou

Kino Metropol letos slaví 85 let od svého otevření v roce 1933. Tehdy ještě pod názvem Bio Sokol. V rámci oslav tohoto půlkulatého jubilea připravilo bohatý víkendový program, ve kterém si najdou své nejen filmoví nadšenci, ale i široká veřejnost včetně těch nejmenších. Oslavy se uskuteční v pátek a v sobotu 7. – 8. září.

Páteční program se ponese v duchu promítání dokumentárních snímků o slavných osobnostech, které se narodily právě v roce 1933 a slaví tak 85. narozeniny stejně, jako kino Metropol. Prvním filmem bude v pátek 7. září od 17:30 snímek Olga o první dámě Olze Havlové. Následovat bude ve 20:00 snímek Belmondo o legendárním francouzském herci Jeanu-Paulu Belmondovi. Vstupné na jeden film bude symbolických 85 Kč.

Hlavním bodem sobotního programu bude speciální projekce českého němého snímku Erotikon z roku 1929. Projekci živě doplní skupina Forma svým, k filmu citlivě zkomponovaným, elektro-akusticko-ambientním soundtrackem. Před filmem budou také promítány historické záběry Olomouce z 35mm filmového pásu.

Celou sobotu bude v kině Metropol probíhat bohatý doprovodný program.  Od 10:00 startuje workshop pro děti od 6 do 11 let. Ty si budou moci vyrobit Thaumatrop, což je zařízení, u kterého děti pochopí základ optického klamu. Od 14:00 začne druhý workshop pro zručnější děti, které si vyrobí Kukátko filmového kouzelníka Mélièse. Vstupné na workshop pro jedno dítě je narozeninových 85 Kč.

Navíc budou v sobotu 8. září probíhat komentované prohlídky kina od 10:00, 11:00, 14:00 a 15:00. Otevřou se také zřídka přístupné sklepní prostory kina, kde bude po celý den probíhat výstava kinematografických zařízení.

Více informací o narozeninovém programu naleznete na facebooku Kino Metropol nebo na webových stránkách www.kinometropol.cz.

Tisková zpráva | Foto Evelina Luckyscente

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.