pátek 26. dubna 2024 Oto

Tento týden zahrají v Tramtarii čtyřikrát Velkého Gatsbyho. Lístky ještě jsou

Hned čtyřikrát v tomto týdnu mají diváci možnost shlédnout na prknech Divadla Tramtarie Velkého Gatsbyho – a jen málokdy se stává, že představení ještě nejsou kompletně vyprodaná.

Divadlo Tramtarie Velkého Gatsbyho uvede v úterý 11., ve středu 12., ve čtvrtek 13. a v sobotu 15. září, a to vždy v 19:00. Lístky na představení ještě jsou, podívejte se.

Jedno z nejuznávanějších děl americké literatury 20. století v originálním zpracování Divadla Tramtarie. Miliony dolarů, osudová žena, láska, zločin i zrada, to vše a mnohem víc ve slavném příběhu F. S. Fitzgeralda.

Inscenace je podle tvůrců multižánrovým titulem, kde nechybí společenské drama, pohádka, love story, tragédie, detektivka i komedie. Tramtarie se přitom zaměřila na detektivní část, kdy hlavní hrdina zemře a před diváky se děj odvíjí retrospektivně. Očití svědci tragédie v něm odhalují, kdo to vlastně byl Gatsby. „Je velmi těžké poznat lidi, jací jsou. I když se zrekonstruuje celý příběh, stejně se na konci o Gatsbym nedozvíme o moc víc než na začátku. Výpovědi svědků spíše vypovídají o nich samotných a ne o Gatsbym. A tak to funguje i v životě," uvedl umělecký šéf Vladislav Kracík.

Autoři | Foto Facebook Divadla Tramtarie

Štítky Divadlo Tramtarie, divadlo, kultura, Velký Gatsby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.